Megalakult az új képviselő-testület

DSC_0154 DSC_0167 DSC_0171 DSC_0177

Megtartotta első, alakuló ülését a szabadszállási képviselő-testület október 29-én. Az alakuló ülésről Bajusz Gábor egészségi állapota miatt előre bejelentetten távol maradt.

A Helyi Választási Bizottság elnöke, Újvári Mária ismertette az önkormányzati választás jogerős eredményét, majd a megválasztott képviselők eskütételére és a megbízólevelek átadására került sor. Ezt követően tette le a polgármesteri esküt Darabos József.

A polgármester székfoglaló, programismertető beszédében elmondta, hogy „a feladat nagy, ezt önként és szívből vállaljuk, azonban egy ilyen volumenű munka elvégzésére, időre és türelemre van szükség”. Ez eddigi beruházások is pályázati forrásokból valósultak meg, a továbbiakban is csak olyan fejlesztésekben gondolkodhatunk, amelyek pályázati támogatással jöhetnek létre. A feladatunk, a pályázatokhoz szükséges önerő kigazdálkodása, jól előkészített pályázatok benyújtása, mindemellett fontos a város gazdálkodásának stabilitása, annak egyensúlyának megteremtése – mondta el az újonnan megválasztott polgármester.

A polgármester székfoglaló beszéde után a képviselő-testület megválasztotta a pénzügyi és ügyrendi bizottság tagjait, melynek elnöke Somogyi József, belsős tagja Kristóf András és Szőke Péter, külső tag pedig Németné Horváth Beáta és Szabó Sándor lett.

A képviselő-testület alpolgármesternek Bencze Ildikót választotta meg. Az alakuló ülésen a testület ugyancsak döntött a polgármester és az alpolgármester illetményéről is.

Szöveg és fotó: Fábián Krisztián

About Post Author