Kevert almás szeletet kóstoltak a katonák

Újabb receptet ismerhettek meg a katonák január 27-én a Honvéd Nyugdíjas Klub gasztro-szerdáján. Ezúttal Udvarnoki Jánosné kevert almás szelete aratott osztatlan sikert, melynek elkészítésével az alábbi recept felhasználásával bárki megpróbálkozhat.
Kevert almás szelet

Hozzávalók: 20 dkg cukor, 20 dkg reszelt alma, 1 mokkás kanál fahéj, 2 tojás, 25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor. Az összetevőket kikeverem.
A 23×35 centiméteres tepsi aljára sütőpapírt terítek, megkenem zsírral. Ráreszelek 30 dkg almát, erre ráöntöm a kikevert masszát és 180 celsius fokon megsütöm.
Krém: 2 tejszínes puding, 7 dl tej, 20 dkg cukor. Kemény pudingot főzök, langyosan a kiborított sütire öntöm. (A papírt levettem!)
Egy tortabevonó csokiból 1 kanál étolajjal csoki mázat készítek és a puding tetejére simítom – osztotta meg a sütemény receptjét lapunk munkatársával Udvarnoki Jánosné.