10 embercsempész, 78 illegális bevándorló + videó

Harmincegy szír állampolgárt – köztük 4 gyermeket – egy kisteherautó rakterében összezsúfolva szállított a 31 éves tiszaalpári gyanúsított.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság 2015. szeptember 8-án embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt 5 magyar, 2 szerb és 2 horvát férfival, továbbá 1 magyar nővel szemben indított büntetőeljárást. A gyanúsítottakat az M5-ös autópálya főváros felé vezető oldalán ellenőrizték az egyenruhások, melynek során kiderült, hogy a gépjárműveikben tartózkodó külföldiek jogellenesen lépték át az államhatárt. Az 57 szír, 16 afgán és 5 iraki utassal szemben idegenrendészeti eljárást indítottak a rendőrök.

 

A gyanúsítottak közül T. Zoltánt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Főigazgatóság járőrei 2015. szeptember 8-án a reggeli órákban az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 67-es kilométerszelvény közelében ellenőrizték. A 31 éves tiszaalpári lakos az általa vezetett kisteherautó rakterében összezsúfolva 31, az államhatárt jogellenesen átlépő szír állampolgárt – köztük 4 gyermeket – szállított, akiket a rendelkezésre álló adatok szerint pénzért cserébe akart a főváros felé szállítani. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai őrizetbe vették a gyanúsítottat.

Forrás: police.hu

About Post Author