Nyár a könyvtárban

Hogy milyen a könyvtár nyáron? Egyszóval élettel teli. Hiszen az idei nyáron is változatos programokkal és rengeteg újdonsággal vártuk a hozzánk látogatókat.

Július 5-én a Nyáridőtöltés programsorozat nyitásaként több, mint 30-an gondolták úgy, hogy élnek a lehetőséggel, és „velünk hennáznak”. A várakozás közben jutott szerep a könyveknek, előkerültek a társasjátékok és még egy barátságos labdarúgó mérkőzésre is sor került. Hatalmas köszönet jár Besei Szimonettának és Pintér Krisztinának, akik három órán keresztül fáradhatatlanul teljesítették a kicsik és a nagyobbak minden kérését. Köszönjük szépen! A felajánlott festékeket pedig köszönjük szépen Besei Áginak!

A városi napok szombatján Sallai Roland várta az érdeklődőket a könyvtárban bűvészmutatványaival, trükkjeivel. A részt vevők el is sajátíthatták azokat. A nagy érdeklődésre való tekintettel a programot megismételtük a következő héten is, és várhatóan augusztusban is folytatódni fog.

Július 11-én az Aerobiktábor, július 12-én a Katolikus Tábor résztvevőit láttuk vendégül. A délutánok folyamán a táborozók papírvirágokból készítettek színes emléklapot, amihez a kézügyesség mellett a kreativitásra is szükség volt. Az ügyes kezeknek köszönhetően szebbnél szebb alkotások készültek el mindkét nap végére. Ezúton is köszönjük a táborok szervezőinek, Cserjésné Ági néninek és Tege Rékának, hogy a programok összeállításakor gondoltak ránk. Külön köszönet a segítőknek is Gyenes Anikó, Szabó Kitti és Pongrácz Imi is sokat tett a program sikeréért.

Mozgalmas délután volt július 19-én is a könyvtárban, amikor hajóflotta és halraj lepte el a könyvtár ifjúsági részét. A Nyáridőtöltés programsorozat legújabb alkalmával a vízi világba vártuk az érdeklődőket. A foglalkozáson több, mint 30 szebbnél-szebb alkotás került ki a gyermekek kezei közül. Papírtányérokból halak és egyéb vízi élőlények, tojástartókból pedig különféle hajók, és járművek készültek. Pihenésképpen aszfaltrajzot is lehetett készíteni a könyvtár járdájára, melyhez a krétát köszönjük a Pinokkió Játékboltnak. Megünnepeltük Bóni Pál 6. születésnapját is. A tortát köszönjük szépen Bóni Mónikának. A segítséget ismét köszönjük Gyenes Anikónak és Horváth Gergőnek.

A Nyáridőtöltés programsorozat következő állomása augusztus 9-én lesz, amikor Ordasi András segítségével mignon-os ceruzatartót készítünk. Augusztus 16-án Horváth Vivien várja majd az érdeklődőket, akik megismerkedhetnek az agyagozás alapjaival. A programsorozat zárására augusztus 23-án kerül sor, amikor spatulákat használunk fel különféle kreatív módon. Szintén augusztus folyamán Csáki Levente rajzaiból nyílik rajzkiállítás, melyet a könyvtár nyitvatartási idejében bárki megtekinthet. Könyvtárunk a Pinokkió Játékboltnak köszönhetően aszfaltrajz krétával is felszerelt, így akinek kedve van, bármikor rajzolhat a bejárat előtti járdára.

Augusztusban újra megnyitjuk Retró Könyvvásárunkat is. Főként gyermekeknek való mesekönyvek és ifjúsági regények, valamint felnőtt szépirodalmi művek alkotják a kínálatot. A vásárban ifj. Látos István segít nekünk, aki töretlen lelkesedéssel próbálja megtalálni a könyvek új gazdáit.

Végül augusztus 26-án kerül sor a Nyárolvasó programunk lezárására, amikor a nyár legszorgalmasabb olvasóit jutalmazzuk. Találkozzunk augusztusban is, addig is mindenkinek további kellemes nyarat és jó pihenést kívánunk!

–Vass-

About Post Author