Báloztak az Ezüst Kopogók

DSC_0005 DSC_0009 DSC_0011 DSC_0013 DSC_0018 DSC_0019 DSC_0054 DSC_0061 DSC_0072 DSC_0074 DSC_0075 DSC_0078 DSC_0106 DSC_0123 DSC_0141 DSC_0142 DSC_0144 DSC_0148 DSC_0161 DSC_0166 DSC_0171 DSC_0180 DSC_0212 DSC_0214

Jótékonysági műsorát tartotta az Ezüst Kopogók Néptánc Egyesület a József Attila Közösségi Házban november 16-án. A rendezvényen az óvodásoktól a felnőttekig színpadra léptek az egyesület táncosai, majd a Nagyvendéglőben jótékonysági bállal zárták az estét. 

Az egyesület elnöke, Holczmann Mihály beszámolójában elmondta, hogy bevételük 2 154 000 forint volt, amiből 1 800 000 forint nyertes pályázatok útján, a többi pedig egyéb támogatásokból folyt be. Fellépő ruhákra és egyéb népviseleti kellékekre 922 000 forintot fordítottak. A fentieken kívül kétnapos táborozásra egy egynapos kirándulásra és a szüreti felvonulásra is futotta a költségvetésből. Az egyesület tevékenysége, minden kiadása a néptáncos gyermekekért és az Ő érdekükben történt. – tudtuk meg az egyesület elnökétől.

Hofmaiszter Anikó a tánccsoport művészeti vezetője elmondta, hogy a támogatásoknak köszönhetően idén somogyi, sárközi, széki és mezőségi népviseletekkel bővült az egyesület viselettára. Az éves rendezvényekről szólva, kiemelkedő volt a januári néptánctalálkozó és a szeptemberi szüreti felvonulás megrendezése.

Végezetül mindketten köszönetet mondtak mindazoknak az intézményeknek és szervezeteknek, akik bármilyen formában segítették és segítik az egyesület működését és a szülőknek a támogatásukért mellyel hozzájárultak a néptánccsoport eredményes és egyben örömteli munkájához.

A köszöntők után a táncosok foglalták el a színpadot, a kicsik Icike picike, Kecskemese és Csibés címmel különböző játékfűzéseket, a nagyok pedig somogyi, bukovinai és jobbágytelki táncokat adtak elő.

A műsort követő bálon a vendégek szórakoztatásáról a Sanzon Party Zenekar gondoskodott. Idén is volt süteménysütő verseny, melyen közel húszféle süteményt kóstolt végig a zsűri. A legfinomabbnak Péter Eszter zserbóját ítélték, Vargáné Ungerbiller Ágnes sajttortája és Csorba Éva sonkás pogácsája előtt. A vacsorát követően a meglepetés produkciót a dunaföldvári Levendula Alapfokú Művészeti Iskola tassi társastánc csoportja adta elő. Majd hajnalig tartó táncmulatsággal zárult a jótékonysági bál.

Köszönjük Szabadszállás Város Önkormányzatának, hogy térítésmentesen biztosította a Nagyvendéglőt a rendezvényhez, a Szabadszállási Református Egyházközségnek az asztalterítők, tányérok kölcsönzését, valamint a finom vacsorát Ozsváth János „Bucónak”, és a Sanzon Party Zenekarnak a jó hangulathoz való dalokat. Köszönjük a lufi dekorációt Losoncziné Sebestyén Anitának.

Köszönjük, hogy a tombolahúzáshoz felajánlásaikkal hozzájárultak: Autómix étterem, Bajusz és Fiai Üzletház, Bencze Ildikó alpolgármester asszony, Benics Imre, Besei Miklósné, Boczka János, Bognárné Gajár Katalin, ifj. Csaplár Károly, Csomák László, Csucsu Burger’s, Darabos József polgármester, Éden-Trend, Fodor Julianna és családja, Gajdicza László, Gáspár Jánosné, Józsa Gábor, Herkovicsné Varga Ágnes, Holczmann Mihály és családja, Horváthné Fülöp Katalin, Horváth Marietta, Huszárné Ájpli Csilla, Huszárné Surányi Tímea, Ihos Lászlóné, Jáger Katalin, Jurászik Gábor, Kárász László és családja, Kiss Imréné, Kovács János, Kovács Jánosné, Kozma Károly és családja, Krizsák Rita, Lőrincz János és családja, Molnárné Dancs Anikó és családja, Müller Zoltán és Müllerné Csupor Andrea, Nagy András és családja, Nagyné Kovács Anikó, Nagyné Tóth Andrea, Tóth Erzsébet Óvoda, Parrag Vera, Pálfi Zsolt és családja, Péter Eszter, Puskásné Varga Andrea, Pusztai Andrea, Riklikné Viola, Róna Ker-Tész Kft., Simon Levente, Sipos Péter és családja, Somogyi József, Strázsa Turista Egyesület, Süveges-Holczmann Andrea és családja, Szabadszállás Posta, Szabadszállás Tűzoltóság, Szabó Balázs és családja, Szabó Péter, Szabó Sándor és Sallai Szilvia, Szívós László (Reál élelmiszer), Szondi Zsóka, Szőke Péter, Tóth-Autómix, Varga István (Spar élelmiszer), Verebélyi Tibor és családja, Zentai Zoltán, Zrínyi József, Zrínyi László.

Szöveg és fotók: Fábián Krisztián

About Post Author