A hatékony beavatkozást segíti a megszerzett tudás

16509_1375528046099599_1561289330393892403_n

Az önkéntes tűzoltóknak szervezett tűzoltásvezető II. tanfolyam záróvizsgájának a Szabadszállási Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság adott otthont. A vizsgakövetelményeket mind a tizenhét hallgató sikeresen teljesítette. A tanfolyamon résztvevők elméleti és gyakorlati foglalkozásokon – a tűzoltó alaptanfolyami végzettség során megszerzett ismeretekre építve – bővítették azt a tudást, mely a tűzoltás, műszaki mentés szervezésének, vezetésének fő feladatait foglalta magába.

 

Az önkéntes tűzoltó egyesületek 2015. évi támogatására kiírt országos pályázatán Bács-Kiskun megyéből az összes pályázó egyesület sikeresen vett részt. Az egyesületek támogatása és fejlesztése fontos feladat. A tűzoltóságok és a megyei igazgatóság személyi állománya rendszeres szakképzéssel segíti az egyesületi tagok szakmai felkészítését. A pályázaton nyert mentő tűzvédelmi felszerelések az önkéntes tűzoltóságoknál közvetlenül szolgálják a megye lakosainak védelmét. Az eszközök és a képzés nagymértékben segíti az egyesületi tűzoltók elsődleges beavatkozásának hatékonyságát, biztonságosságát és szakszerűségét.

A tanfolyam célja, hogy előadások és gyakorlatok által segítse az alapvető tűzoltásvezetői, mentésvezetői feladatok biztonságos és szakszerű végrehajtását, a tanult ismeretek felelevenítését, kibővítését, valamint az egységes szakmai elvek kialakítását és alkalmazását, az alapirányítás, a tűzvizsgálatot támogató tevékenység és az adminisztratív feladatok szintjén. A hallgatók a képzés alatt megismerték a tűzoltásvezetők jogait, kötelességeit és a vizsgán számot adtak megszerzett tudásukról. A vizsgázók 2 x 45 percben írásbeli feladatlapot töltöttek ki, majd ezt követte a gyakorlati vizsga tűzoltás és műszaki mentés vezetéséből.

 

 http://bacs.katasztrofavedelem.hu

About Post Author