A hidegfront újabb kihívás elé állította a tűzoltókat

A hidegfront következtében Bács-Kiskun megye több pontján heves zivatarral nagy mennyiségű eső hullott, melyet helyenként viharos erejű szél kísért. Ennek következtében először Soltot, majd később Baját, Érsekcsanádot, Sükösdöt érte el a kialakuló ciklon, ami innen a megye keleti felében Kunfehértón, Kiskunhalason okozott károkat.

A Duna menti településeken jellemzően fakidőlés, faágletörés, keleten leginkább a lehulló csapadék mennyisége okozott fennakadást. A ki- vagy megdőlt fák nem kímélték az épületeket, de nagyszámú bejelentés érkezett elszakadt vezetékekről, melyek áramellátási problémákat okoztak. Mindezek ellenére életveszélyről szóló bejelentés egy esetben sem érkezett a műveletirányítási ügyeletre, valamint a káresetek felszámolása során nem érkezett információ személyi sérülésről, mely a civil lakosság példaértékű hozzáállásáról tesz tanúbizonyságot.

Az események felszámolása során külön köszönet illeti a lakosság nyugodt hozzáállását, a tűzoltók munkáját hatékonyan segítő önkéntes tűzoltóságokat, önkormányzatokat, járási és települési mentőcsoportok tagjait, valamint a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t és az áramszolgáltató szakembereit.

About Post Author