A magyar katonai gép- és kerekes-harcjármű gyártás története

A Honvéd Nyugdíjas Klub – hagyományőrzési/ – ápolási feladatai részeként – 2017 évben (a tavalyi, a magyar harckocsik fejlesztésének történetét feldolgozó szakmai program sorozatát követően és ahhoz kapcsolódóan) a gép- és kerekes-harcjármű fejlesztés történetével kívánja megismertetni az érdeklődőket.

Ennek részeként 2016-ban a Rába- Vagon és Gépgyárban, 2017 tavaszán a Csepel Autó Gyártmánymúzeumban tettünk látogatást. 2017. július 07-én tartottuk a XIII. Helyőrségi Honvéd Találkozót, amelyen a Magyar Néphadsereg Páncélos- és Gépjárműtechnikai Kiképző Központ megalakulásának 55. évfordulójára emlékeztünk, és arra, hogy milyen szerepet töltött be a gép- és harcjárművek üzemeltetésével foglalkozó katonák felkészítésében, valamint az eszközök technikai kiszolgálásában, üzemeltetési feladataiban.

A rendezvénysorozat következő állomása 2017. szeptember 29. péntek. Tervezetten 10,00-12,15 között szakmai előadásokra (a Rába Waggon és Gépgyár, valamint a Csepel Autógyár története és gyártmányaik), 12,15-12,45 között kiállítás megnyitóra kerül sor, azt követően lehetőség lesz a Helyőrségi Gyűjtemény megtekintésére is. Másnap – 30-án, szombaton – a kiképző központ volt bázisait is érintő Őszi Strázsa Túra várja a gyalogos természetjárás kedvelőit.

A túra a József Attila Közösségi Háztól rajtol: 08,00-tól a 21 km-es táv résztvevőinek az indításával, 10,00-tól a 7-km-es távon indulók autóbuszos starthelyre szállításával. (További részletek a www.hnyk.hu honlapon.)

About Post Author