Aranyárat fizetett a szerelemért

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt S. Roland 38 éves mikebudai lakos ellen.

 

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2013 augusztusában egy társkereső oldalon ismerkedett meg a sértettel, akivel közelebbi kapcsolatba kerültek. A gyanúsított közel egy évvel később azzal az ígérettel vett át hat befektetési aranytömböt a nőtől, hogy azt külföldön beváltja euróra, majd a fennálló adósságai kifizetése után fennmaradó összeget visszaadja, illetve rövid időn belül törleszti felé a tartozását. A férfi egy olyan jövedelmező vállalkozás közös alapításával is hitegette, amelynek köszönhetően a befektetett aranytömbök értéke legfeljebb két év alatt megtérül.

A közel hatmillió forint értékű – összesen 560 gramm súlyú – nemesfém átadása tanúk jelenléte nélkül történt, átvételi elismervény, egyéb okirat nem készült arról. A nyomozás adatai szerint a férfinak már az arany átvételekor sem állt szándékában a kölcsönt visszafizetni, illetve a sértettel közös vállalkozásba kezdeni.

A becsapott nő 2015. november 16-án tett feljelentést az ügyben. A kunszentmiklósi rendőrök S. Rolandot gyanúsítottként hallgatták ki és 2016. február 10-én őrizetbe vették. A nyomozók kezdeményezték a férfi előzetes letartóztatásának indítványozását.

 

Forrás: police.hu

About Post Author