Árokba csúszott autókat mentettek a tűzoltók

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 18 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

 

Lakásba történő behatoláshoz kérték a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók segítségét Kiskunfélegyházán, a Lugas utcában, pénteken délelőtt. A tűzoltók a lakásba bejutottak, majd a segítségre szoruló lakót átadták a mentőknek.

Baján, a Batthyány Lajos utcába szintén lakásba történő behatoláshoz kértek segítséget a mentők, pénteken délután. A bajai hivatásos tűzoltók a családi házban bejutottak, majd a lakót átadták a mentőknek.

Árokba hajtott egy kamion és egy kisteherautó az 54-es főúton, a bugacpusztaházi elágazás közelében, pénteken kora délután. Személyi sérülés nem történt. A forgalmat akadályozó kamion műszaki mentésében az orgoványi önkéntes és a kecskeméti hivatásos tűzoltók vettek részt.

Egy személygépjármű villanyoszlopnak ütközött Kecskeméten, a Béke fasoron, pénteken délután. Az autóban egy ember utazott, őt a mentők kórházba szállították. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, a helyszínt a rendőrségnek átadták.

Kecskeméten, a Nyíri úton egy társasház egyik lakásába történő bejutáshoz kértek segítséget, pénteken délután. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a lakásba az ablakon keresztül bejutottak, majd a mentőket beengedték, akik a lakót kórházba szállították.

Városföld külterületén egy állattartásra használt épületben műanyag berendezési tárgyak gyulladtak meg, pénteken délután. A kecskeméti és a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a tüzet két vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották el. Az épület füsttel telítődött, melynek szellőztetését azonnal megkezdték. A tűzoltók az épületből nyolcvanhat anyasertést mentett ki és terelt át másik épületbe, egy sertés sem pusztult el a tűzben.

Öregcsertőn, az 5301-es úton egy személyautó az árokba hajtott és a fának ütközött, pénteken késő délután. A kalocsai hivatásos tűzoltók kivontatták a járművet, személyi sérülés nem történt.

Szabadszállásnál, az 5203-as úton egy személyautó az árokba csúszott, pénteken kora este. A szabadszállási önkormányzati tűzoltók a forgalmat akadályozó gépjárművet kivontatták az árokból.

Szabadszállás térségében, az 52-es főúton egy személyautó árokba csúszott, pénteken éjszaka. A szabadszállási önkormányzati tűzoltók a forgalmat akadályozó gépjárművet kivontatták az árokból.

Egy személygépkocsi motortere füstölt Kecskeméten, a Horváth Döme körúton, pénteken éjszaka. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották.

Lajosmizse közelében egy személyautó árokba csúszott, pénteken éjszaka. A lajosmizsei önkormányzati tűzoltók a járművet drótkötél segítségével kihúzták az árokból.

Pénteken hat esetben kérték a tűzoltók segítségét összegyűlt, nagymennyiségű csapadék, valamint három esetben úttestre dőlt fák eltávolításához.

bacs.katasztrofavedelem.hu

About Post Author