Az együtt eltöltött idő margójára……

DSC_1251 DSC_1255 DSC_1256 DSC_1258 (2) DSC_1261 (2) DSC_1263

2019. december 18-án a szabadszállási Zöld Ász fogadó és étteremben találkoztak a valamikori szabadszállási helyőrség immár nyugdíjas tisztjei, az egyesület „civil” tagsága, valamint hozzátartozóik és pártoló tagságuk. Sok év óta hagyomány már ebben a közösségben, hogy advent környékén egy asztal mellett, kellemes beszélgetéssel, vacsorával és borozgatással beszélik át most éppen a 2019-es év rendezvényeit, eseményeit.

Farkas Zoltán, a Honvéd Nyugdíjas Klub elnöke kellemes, baráti hangulatban köszöntötte a közel hetven főből álló vendégsereget, majd összefoglalta az idei év legfontosabb eseményeit.  Szólt többek között az önkéntesen vállalt munkákról, amelyeket az immár országosan is jegyzett Strázsa Túraegyesület keretében végzett a tagság, szólt a kirándulásokról Isaszegre és a kecskeméti Mercedes gyárba, a hagyományos városi napok égisze alatt megrendezett honvédtalálkozó szervezésében, lebonyolításában végzett áldozatos munkáról. Joggal nevezte fontos eseménynek Szabadszállás életében a vasútnál elhelyezett emléktábla elhelyezésében és a temetőben felszentelt emlékoszlop állításában végzett munkát. Nem kis büszkeséggel mondhatják el honvédnyugdíjasaink, hogy a 2019-es évben több nyertes pályázattal is az egyesületi eredmények növelése mellett a településünk szebbé tételén fáradozhattak.

Zoli bácsi beszédének második részében a szintén hagyományosnak nevezett, „kerek születésnapot” ünneplőket köszöntötte.  Mások mellett hetven éves lett az idén Spaics József úr, negyvenedik évébe lépett Darabos József és Kiss József is.

Klubtagjaink nagy szeretettel gratuláltak Szép Lászlónak, aki 2019. október 23-án a honvédelmi miniszter elismerésében részesült.

Farkas Zoltán beszéde után Darabos József polgármester köszöntötte a tagságot, biztosítva őket arról, hogy az önkormányzat és a nyugdíjas klub együtt működése a jövőben is folytatódni fog. Darabos úr egyébként pártoló tagja több éve már a nyugdíjas közösségnek.

A beszédeket egy igazán bőséges és igazán finom estebéd követte, amelyet már kötetlenebbül, régi emlékek mellett fogyasztottak el az egykori bajtársak, katonatársak.

Az idén először próbálta meg a klub vezetősége „becsempészni” a vacsora hangulata mellé a tombolavásárlás és tombolahúzás örömét is. Nem titkolt cél valósult így meg: a tombolán befolyt összegből rászoruló társaikat fogják még karácsony előtt segíteni. Sikeres és szép gesztus teremtődött így meg, sokan fognak örülni majd a váratlan, ünnepeket segítő támogatásoknak!

Nagyon sok felajánlás érkezett tombolatárgyakra is. A teljesség igénye nélkül köszönet jár a Zero Feeling kft-nek, Varga József nyíradonyi vállalkozónak, a Birkás Bor és Pálinka Háznak a nagyösszegű felajánlásért, illetve a nemes borokért.

Vacsora, beszélgetés, tombola…, már csak a zene hiányzott volna, de a Toczek Band felajánlása kapcsán ez sem maradt el! Örökzöld dallamokra, örökös jókedvvel ropták késő estig klubtagjaink a táncot!

És jó, hogy minden év adventjén akarnak és tudnak is találkozni egymással, hiszen a szabadszállási honvédeknek tényleg csak a közös emlékek maradtak meg valamikori közös munkahelyükről. Sajnos…….

Kishalminé Horváth Julianna
egyesületi tag

About Post Author