Az esős idő sem vette el a horgászok kedvét

Élénk érdeklődés kísérte idén is a Szabadszállási Horgász Egyesület hagyományos versenyét. Az esős idő ellenére hatvanhárom horgász dobta be a csali május 13-án hajnalban a Nagy-tőzegtónál a zsákmány reményében.

A változékony idő, valamint az ívás miatt a kifogott halmennyiség jóval elmaradt a szokásos átlagtól. A sok éves tapasztalat és a kifinomult praktikák ellenére nagyon sok horgásznak maradt üres a szákja. Az „ügyesebbek” és szerencsésebbek azonban nem tértek haza üres kézzel.

A népes mezőnyben a hölgyek közül Kocsis Istvánné (2,75 kg) bizonyult a legeredményesebbnek. A férfiaknál Szalontai Nándornak kedvezett a szerencse, akinek 19,05 kg halat sikerült kifognia. A második helyen Darabos József (15,1 kg), míg a harmadikon Cserjés Gábor (9 kg) végzett. A fiatalok versenyét Kis Bence Márk (2,4 kg) nyerte.

A helyi horgászegyesületet, 1975-ben édesapám, Markó László valamint Gubacsi László alakította meg. Jelenleg 3,6 hektáros vízterületen gazdálkodunk. A telepítést havi rendszerességgel végezzük. A tavalyi évben a tóba hatvanhat mázsa hal került.  A jó gazda szemléletnek köszönhetően a Nagy-tőzegtó rendkívül közkedvelt a sportág szerelmesei körében. Az egyesület közel kétszáz tagot számlál, de rajtuk kívül is sokan keresik fel a szabadszállási „horgászparadicsomot” a nagy zsákmány reményében – mondta el érdeklődésünkre Markó László, a Szabadszállási Horgász Egyesület elnöke.

About Post Author