Az időseket köszöntötték

20191208_094856 20191208_102835

Az időseket köszöntötte a református gyülekezet 2019. december 8-án, advent második vasárnapján a református templomban. Az istentisztelet keretében Ferenczyné Koós Anita és Ferenczy Csaba orgonajátékaikkal örvendeztették meg a szép korúakat, akik közel százan jöttek el az alkalomra. Az énekkar pedig szebbnél szebb zsoltárokat énekelt az ünnepi eseményen.

A meghívottak közül, sokan betegség miatt nem tudtak eljönni, de lélekben Ők is velük voltak. Az Egyházközség 700 tagjának éppen fele 65 év feletti korú, akik hitbéli hűségükkel munkálkodnak a gyülekezet építésében és fenntartásában. Lelki növekedésben bizonyára sokat köszönhetünk a példát mutató nagyszülőknek, hogy ebben az évben is közel 160 gyermek jár hit-és erkölcstanoktatásra. Világi dolgokban pedig, hogy a fenntartói járulékok megfizetésével és adományaikkal segítik a gyülekezet önfenntarthatóságát, a működőképességet, az egyházi ingatlanok szükséges javítását, állagmegóvását.

Az istentisztelet után a gyülekezeti teremben egy közös ebéd elfogyasztása után beszélgetésekkel töltötték el az időt a gyülekezet idős és idősödő tagjai.

Ezúton szeretnénk megköszönni Aranyné Faragó Ágnes felajánlását, aki gyönyörű mécsestartót készített mézeskalácsból, amit minden meghívott idős gyülekezeti tag kapott ajándékba.

Süveges-Holczmann  Andrea

presbiter

About Post Author