Az Országházban jártunk

01 02

Márciusban az Alapszolgáltatási Központ által szervezett kiránduláson voltunk, ahová velünk tartottak a klubtagjaink, a Nőszirmok klub néhány tagja és helyi nyugdíjasok is. A Nemzeti Múzeum és a Parlament volt az úti cél. Fél 10-kor vártak minket a múzeumban ahol tárlatvezetővel megnéztük a Koronázási Palástot és az egyik állandó kiállítás első felét. Államalapítástól a török kiűzéséig nyolc szobán keresztül vezetek minket. A kiállított tárgyak sokasága szemléltette, hogyan alakult évszázadokon át a társadalom szegényebb és gazdagabb rétegeinek mindennapi élete. A kirándulás folytatása előtt még a múzeum lépcsőjein időztünk kicsit és volt, aki még a Nemzeti dalt is elszavalta.

A délután a Országházban folytatódott, ahol várt minket Dr. Salacz László képviselő úr akinek vendégei voltunk a látogatás alkalmával. Mesélt a törvényhozás menetéről és személyes élményeit is megosztotta velünk az ország legszebb munkahelyével kapcsolatban. Valóban egy csoda az épület kívül és belül is. Megnéztük a díszlépcsőt, a kupolacsarnokot ahol a Szent Korona és a koronázási ékszerek is találhatók valamint a felsőházi termet is.

Értékes délutánt töltöttünk együtt és gazdagodunk egy pár fantasztikus élménnyel.
Köszönöm még egyszer a volt munkatársaim segítségét a szervezésben és a részvételben és külön köszönet Tarjányi Jánosnénak.

Kövi Anita

About Post Author