Bács-Kiskun megyei tűzoltók az ULTRABALATON-on

A tűzoltókra jellemző a kitartás és az akaraterő, mind a munkában, mind a sportokban. Erre jó példa az ULTRABALATON futóverseny 220 kilométeres távjának teljesítése.

A magyar tenger körüli 220 kilométeres távnak a Szabadszállási Tűzoltók Csapata futva vágott neki, míg a Kecskeméti Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság két tűzoltója kerékpáron. Szántó Árpád tű. zászlós egykerekű kerékpárjával állt a rajtvonalhoz, a versenyen Cseri Tamás tű. törzszászlós – kétkerekű kerékpáron – vitte a versenyző tartalék egykerekűjét, felszerelését és a frissítőket. A versenypályán a terepviszonyok igen változatosak voltak, hiszen az egyenes szakaszokat emelkedők tarkították, amikor is tolni kellett az egykerekűt. Nappal a nagy hőség, az éjszakai szakaszon a helyes útvonal követése volt a legnagyobb kihívás a kerekezőknek. Árpád 25 óra 36 perc alatt teljesítette ezt a nem mindennapi távot egykerekűjével.Szántó Árpád köszönetét fejezi ki minden szurkolójának, segítőjének és a szervezőknek, akik lehetővé tették számára ezt a megmérettetést!

A szabadszállási tűzoltók tizenegy fős váltócsapatának a rajttól számítva 21 óra 23 perc elteltével sikerült a célszalagot átszakítani. A 32 szakasz alatt összesen 220.9 kilométert tettek meg a futók, akik futottak melegben, hegyek között, éjszaka fejlámpával, sőt még borászati üzem területén is. Sérülés nem történt így tudták tartani az előre – percre pontosan – megtervezett időbeosztást. A csapat a hazafelé úton nyakukban a „befutóéremmel”, fáradtan, de annál lelkesebben már a jövő évi versenyt tervezgette.

Szabadszállási Tűzoltók Csapata

Molnár Sándor, Kristóf András, Szűcs Attila, Huszár Barna, Müller Máté, Horváth István, Gurmai Levente, Sallai László, Tóth László, Ország Norbert, Szőke Péter

A szabadszállási résztvevőket két gépkocsi szállította váltópontról váltópontra. A sofőrök (Dr. Báldy Zoltán, Szabadszállás Város Polgármestere és Kristóf Gábor, a Szabadszállási Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság parancsnokhelyettese) koordinálták a váltásokat, az étkezéseket és megoldottak minden felmerülő problémát.

A csapat köszönetét fejezi ki támogatóinak, akik nélkül nem tudtak volna részt venni, ezen az embert próbáló eseményen!

 

 

About Post Author