Bálázógép égett Kunadacson

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 6 tűzesettel és 2 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Megközelítőleg háromszáz méter hosszan tarló, valamint a tarlón öt szalmabála égett Lakitelek külterületén, szerdán délután. A tiszakécskei önkormányzati és a lakiteleki önkéntes tűzoltók a lángokat két vízsugár és kéziszerszámok segítségével fékezték meg.

Szerdán délután Kunadacs külterületén egy bálázógép égett teljes terjedelmében, a lángok átterjedtek a tarlóra. A kerekegyházi és a szabadszállási önkormányzati tűzoltók a tüzet két vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották.

Drágszélen egy traktor és egy bálázó égett, szerdán este. A kalocsai hivatásos tűzoltók a tüzet két vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Egy kétszintes társasház padlástere és tetőszerkezete égett Baján, a Kliegl József utcában, csütörtökön hajnalban. Minden lakó elhagyta az épületet, a mentők két embert a helyszínen megvizsgáltak, kórházba szállításukra nem volt szükség. A bajai hivatásos tűzoltók rövid időn belül a helyszínre kiérkeztek, a tüzet három vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották. A tűzoltók hőkamerával átvizsgálták az épületet és a lakásokat, további izzásokat nem találtak, a lakók visszatérhettek otthonaikba.

Szerdán két esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez, egy esetben kérték a segítségüket megdőlt fa eltávolításához és egy esetben pedig lakásba történő behatoláshoz.

About Post Author