Befejeződött Szabadszálláson a szociális étkeztetést biztosító konyha felújítása

Szabadszállás Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a város szociális alapszolgáltatásának infrastrukturális fejlesztésére 100.000.000 forintos támogatást nyert. A projekt a Magyar Állam és az Európai Unió (Európai Regionális Fejlesztési Alap) támogatásával valósult meg.

Szabadszállás Város Önkormányzata 100 millió forintos vissza nem térítendő támogatás segítségével a szociális étkeztetés infrastruktúrájának fejlesztését célzó, a hosszú távon fenntartható és minőségi ellátást nyújtó beruházást valósított meg. Ennek eredményeként megtörtént a szociális étkeztetést biztosító konyha épületének külső felújítása.

A beruházásnak köszönhetően megvalósult a helyi védettséget élvező épület lábazati injektált falszigetelése, a homlokzati elemek reprodukálása, vakolatképzés, felületképzés és festés, valamint egy akadálymentesített parkolót is kialakítottunk. A projektben a szociális étkeztetés biztosításához nélkülözhetetlen eszközök (asztalok, székek, fogasok a fogyasztó tér berendezéséhez) is beszerzésre kerültek.

A projekt célja egyrészt a nyújtott szolgáltatások minőségének javítása volt, hiszen a potenciális ellátottak lényegesen jobb körülmények között vehetik majd igénybe a szolgáltatást, másrészt a konyha üzemeltetése gazdaságosabbá vált, és nem utolsó sorban a konyha dolgozói számára biztosítottá váltak a megfelelő és egyben modern munkakörülmények.
Szabadszállás Város Önkormányzata városfejlesztési politikájának kiemelt stratégiai célja, hogy megteremtse a hosszú távon fenntartható és minőségi ellátást nyújtó szociális szolgáltatások infrastrukturális hátterét, valamint a jó minőségű közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés javítása. A projekt, amely a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, ezeknek a céloknak az elérését támogatta.

A projektről bővebb információt a www.szabadszallas.hu oldalon olvashatnak.
További információ kérhető:
Szabadszállás Város Önkormányzata
6080 Szabadszállás, Kálvin tér 1.
Telefon: +36-76/558-006
E-mail: szabadszallas@szabadszallas.hu

About Post Author