Birsből készül az ÉV PÁLINKÁJA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Az ország kereskedelmi főzdéi idén is elkészítették közös pálinkaházasításukat, amelybe az ÉV PÁLINKÁJA 2016 versenyen kiválasztott tíz legjobb birspálinka kerül.

Lezárult a pálinkafőző szakma szimbolikus összefogását jelképező ÉV PÁLINKÁJA 2016 verseny. A zsűri döntése alapján ezúttal a Márton és Lányai, a Zimek, a Nobilis, a Cruxx, a Békés, a Gyulai, a Csalló, a Schiszler, a Tokaj Spirit, és a Spiritus Primus pálinkafőzdék tételei kerülnek az ÉV PÁLINKÁJÁBA.

A versenyen a tételek kiválasztása a nemzetközi szabványoknak megfelelő húsz pontos rendszerben történt. A szakértők vakkóstolás során választották ki a házasítás gerincét adó párlatot, majd a többi tétel hozzáadásával díszítették. A pályázatra januárig lehetett jelentkezni és mintákat beküldeni. A kész termék több hónapos pihenés után sorszámozott díszüvegben kerül kereskedelmi forgalomba.

Magyarország pálinkafőzdéi 2011 óta készítik el az ÉV PÁLINKÁJÁT, igazodva a Budapesti Pálinkafesztivál gyümölcs tematikájához. A cél az adott év gyümölcsének és a belőle készülő pálinkák sokszínűségének bemutatása. Magyarországon négy birsfajta közismert, a legelterjedtebbek a Bereczki és a Konstantinápolyi.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség

About Post Author