Boldog születésnapot Miklós bácsi!

DSC_3837 DSC_3849 DSC_3856

A mai napon ünnepelte 90. születésnapját Szombati Miklós. Városunk nevében Darabos József polgármester köszöntötte Miklós bácsit, az ajándékok mellé Orbán Viktor miniszterelnök úr emléklapját is átadta.  

Szombati Miklós 1930. május 8-án született Szabadszálláson, egyedüli gyermekként. Édesapja a háborúban életét vesztette, így édesanyja egyedül nevelte. Fiatalon munkát kellett vállalnia, ezért csak 6 osztályt tudott elvégezni. Suszternek tanult, és egy ideig ebben a szakmában is dolgozott.
1950-től 1954-ig  Lőkösházán, határőrként töltötte katonai szolgálatát. Ott ismerte meg feleségét, Erzsikét, akivel 1952-ben kötött házasságot, amiből két gyermekük született: Miklós és Erzsike. Fiuk sajnos hosszú betegség után, 43 évesen elhunyt.
Leszerelés után itthon, majd 1960-tól 1965-ig a Csepeli Acélműveknél dolgozott. A budapesti munka után 1968-tól a szabadszállási Lenin Tsz.-nél kezdett dolgozni traktorosként, amit nagyon szeretett, és rengeteg barátra tett szert az évek alatt.
1990-ben kezdődő nyugdíjas éveit is boldogan töltötte, szeretett fiával dolgozni, készített sok díszkutat, madáretetőt, virágtartó talicskát.
Feleségét sajnos két éve elvesztette, de unokái és dédunokái örömet hoznak ebbe a fájdalmas időszakba.
A mai napig is dolgozgat a ház körül, és azt vallja, hogy a munka élteti tovább. Miklós bácsi szenvedélye a versmondás és az éneklés, ráadásul a humora és jókedve is töretlen.

About Post Author