Csábított, szédített, becsapott

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt K. Gyöngyi 27 éves, B. István 25 éves és B. Andrea 35 éves szentendrei lakosok ellen.

 

A rendelkezésre álló adatok szerint a nő 2014 májusában egy internetes társkereső oldalon ismerkedett meg a sértettel. A 27 éves gyanúsítottat a „randevúkra” minden esetben két társa is elkísérte.

A kölcsönös szimpátia eredményeként közelebbi kapcsolatba kerültek egymással. K. Gyöngyi azzal hitegette a sértettet, hogy közös jövőt szeretne kialakítani, mellyel sikerült a férfit tévedésbe ejtenie. Egy hónappal később a nő azzal az ürüggyel akart hétmillió forintot kérni a sértettől, hogy örökölt egy nagy értékű ingatlant és a testvére tulajdonrészének rendezése miatt van szüksége a kölcsönre.  A magányos férfi a közös jövőben bízva segítséget ígért a szerelmének. Mivel a kért összeggel nem rendelkezett, ezért a gyanúsított az összeköltözés ígéretével arra bírta rá a sértettet, hogy szalkszentmártoni otthona felét ajándékozza neki.

A férfi az ajánlatot elfogadta, majd őt B. István – aki kedvese valódi élettársa volt – egy ügyvédhez vitte, ahol a már előkészített okiratok alapján nem szerelmével, hanem annak ismerősével, B. Andreával kellett volna az ingatlan egészére vonatkozó ajándékozási szerződést kötnie. A sértett vonakodott, de szerelme meggyőző ígéretei hatására aláírta az okiratot azzal a feltétellel, hogy csak átmenetileg veszíti el a tulajdonjogát a közel tízmillió forintot érő otthona felett.

Néhány héttel később a gyanúsítottak együtt ismét megjelentek a sértett lakóhelyén és közölték, hogy nincs pénzük az eredeti állapot visszaállítására.

A nő néhány héttel később, 2014 augusztusában ugyanazon az internetes oldalon ismerkedett meg az új „szerelmével”, akitől szintén különböző ürügyekkel csalt ki pénzt. A 74 éves férfi elhitte, hogy kedvese boldoggá teszi őt és a több millió forintot visszafizeti, azonban a nőnek és társainak az adósság rendezése ezúttal sem állt szándékában.

A kunszentmiklósi nyomozók 2016. március 2-án 10 óra 10 perckor elfogták K. Gyöngyit, aki az eljárás adatai szerint körülbelül 14 millió forintot csalt ki a két sértettől. Őt őrizetbe vették a rendőrök és kezdeményezték előzetes letartóztatását, amelyet a Kecskeméti Járásbíróság 2016. március 4-én elrendelt. Társai szabadlábon védekeznek.

 

Forrás: police.hu

About Post Author