Családi Játszóházak a József Attila Közösségi Házban

haz

A felmerült igényekhez igazodva a tavaly ősszel újraindítottuk játszóházi foglalkozásainkat a József Attila Közösségi Házban. Tisztelegve Baracsi Kati néni sok éven át tartó áldozatos munkája előtt.

A 2016. évi őszi-téli játszóházaink sikerére való tekintettel a 2017. évi tematikát már nemcsak a játék, a szabadidő eltöltése, sokkal inkább a fejlesztés jegyében igyekeztem összeállítani. Szem előtt tartva a hozzánk látogató gyermekek életkori sajátosságainak és érdeklődési körének színes skáláját, a tudatos gyakorlati, eszközhasználati, szín és anyagismereti, matematikai valamint személyiségfejlődésüket.

Fontosnak tartom az évkörhöz kapcsolódó tevékenységek követését, természetes környezetünkben és a háztartásban található anyagok gyűjtését, megismerését, felhasználását. A kivitelezés folyamatának és az eszközhasználatának a tudatos megtervezését, a forma az anyagok és a funkció összehangolását, az önálló alkotás örömének megélését.

Nagy örömünkre szolgál, hogy játszóházi alkalmainkra egyre több szülő, nagyszülő, nagyobb testvér is szívesen ellátogat, ezáltal rálátásuk nyílik a foglalkozásokon végzett munkára és a tanultakat kamatoztatva nagyobb lelkesedéssel és önbizalommal tudnak gyermekeikkel otthon is kézművesedni.

A nyári időszakban a havi egy szombati alkalmon kívül, heti rendszerességgel, is várjuk az alkotni, játszani vágyó gyermekeket, családokat. Bízunk abban, hogy a vakáció ideje alatt a más szervezetekkel összehangolt időpontokban tartott foglalkozások segítséget nyújtanak a szülők számára a gyermekek szabadidejének hasznos eltöltésében.

A nyári szünetben és az év további részében is szeretettel várunk minden érdeklődő gyermeket és szülőt játszóházi alkalmainkra, melyek időpontját és a foglakozások témáját megtalálják plakátjainkon, a József Attila Közösségi Ház közösségi oldalán, Szabadszállási Hírmondó online és nyomtatott felületén.

Bognár Renáta

 

 

About Post Author