Együttműködési szerződés született a Szabadszállási SE és a KCL-KTE SI között

17293_893002554076906_275114347167147470_n 11014609_893002564076905_2669278813358002235_n

Együttműködési szerződés született a Kecskeméti Labdarúgó Club Közös Torna Egylet Sportiskola Akadémiai képzését biztosító Mercedes Kecskeméti Labdarúgó Akadémia és a Szabadszállási SE között 2015. április 10 – én Kecskeméten a Kecskeméti TE – Debreceni VSC NB I-es bajnoki mérkőzés előtt aláírásra került a Szabadszállási Sport Egyesület és a Kecskeméti Labdarúgó Club Közös Torna Egylet Sportiskola Akadémiai képzését biztosító Mercedes Kecskeméti Labdarúgó Akadémia között az együttműködési szerződés. A két csapatot egyébként a szabadszállási labdarúgó palánták vezethették be a bajnoki mérkőzésre.

A Kecskeméti TE stratégiai terve alapján az Akadémia Elit képzést 2015-től szeretné kibővíteni és a térségben kiválóan működő utánpótlás nevelő egyesületek kiemelkedő tehetségei számára is elérhetővé tenni, melynek megvalósításához együttműködő partnereket keres. Ennek a tervnek első állomása a Szabadszállási SE-vel történő megállapodás megkötése.

Már a tavalyi évben megkezdődtek a munkálatok, hogy ez a szerződés létrejöhessen. A KLC elnökségi tagja Karakas Ferenc Szabadszálláshoz való kötődése miatt is fontosnak tartja, hogy a sportéletben legyen olyan cél és legyen olyan támasza egy közösségnek, akik magasabb szinten művelik azt. Az a kis tehetség, aki Szabadszálláson kibontakozik, annak legyen egy lépcsőfok feljebb lépni,– mondta el Karakas Ferenc. Fontosnak tartja, hogy egymásra épüljön a képzés egy kis klub és egy nagy klub között, legyen lehetőség a tehetséges gyerekeknek tovább fejlődni. Nagy megtiszteltetésnek érzi Huszár István a Szabadszállási SE elnöke, hogy egy ilyen kis egyesületnek, mint az övék együttműködési szerződésük van a Kecskeméti TE-vel. Az egyesületben rengeteg munkát végeztek, mondhatom ezt a vezetőségre és a sportolókra is egyaránt. Köszönöm Búzási Balázs edzőnek azt a fáradhatatlan munkát amit az utánpótlás nevelésben eddig elvégzett, a város vezetőségének, hogy ez mellett a sport mellett kiállt illetve a KLC-KTE SI vezetőségének, hogy támogat bennünket- elmondta az elnök. Az együttműködés által a Szabadszálláson élő fiataloknak lehetőségük van magasabb színvonalon művelni nem csak a futballt, hanem bármilyen sportot a szabadszállási sporttelepen.

About Post Author