Fából készült melléképület égett Szabadszálláson

Az elmúlt 72 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 12 tűzesettel és 3 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

 

Egy személygépjármű, egy tehergépjármű és egy nyerges vontató ütközött össze Kiskunfélegyháza térségében az M5-ös autópálya 118-as kilométerszelvényében a Szeged felé vezető oldalon, pénteken délelőtt. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd a helyszínt átadták a rendőrségnek.Egy hat négyzetméter alapterületű fából készült melléképület égett Szabadszálláson, pénteken délután. A szabadszállási önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral a tüzet eloltották.Egy kisbusz terelőkorlátnak ütközött Kecskemét közelében az M5-ös autópálya 84-es kilométerszelvényében a Budapest felé vezető oldalon, pénteken kora este. A balesetben ketten megsérültek. A kecskeméti hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépjárművet.

Egy családi ház kéményében meggyulladt a lerakódott égéstermék Apostagon, a Hunyadi utcában pénteken este. A solti katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói az éghető anyagot eltávolították, a kéményseprő-ipari közszolgáltató szakemberét értesítették.

Egy lakóépület mellé épített, nyolcvan négyzetméter alapterületű asztalosműhelyben egy kazán burkolata égett Lajosmizsén, a Németh László utcában pénteken éjszaka. A tulajdonos a tüzet eloltotta. A lajosmizsei önkormányzati tűzoltók a még izzó, parázsló részeket eloltották.

Egy családi ház vegyestüzelésű kazánjának kéményébe lerakódott égéstermék gyulladt meg szombaton délelőtt Móricgáton, a Zrínyi Miklós utcában. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók az éghető anyagot eltávolították, a kéményseprő-ipari közszolgáltató szakemberét értesítették.

Vasárnap délelőtt Kiskunfélegyházán, a Halasi úton egy családi ház kéményében a lerakódott korom beizzott. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a tüzet egy porral oltó készülékkel eloltották.

Vasárnap délután lehajtott az 53-as útról, majd az árokban felborult egy személyautó, a Soltvadkert és Kiskőrös közötti útszakaszon. A balesetben a jármű mindhárom utasa megsérült.  A kiskőrösi önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járművet, majd a helyszínt átadták a rendőrségnek.

A hétvégén hét esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez.

 

About Post Author