Gázpalack robbant Fülöpszálláson

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 6 tűzesettel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Hétfőn délelőtt Baján, a Hun utcában egy lakóépület mögötti területen összehordott szemét égett. A bajai hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották.

Baja külterületén, egy állattartó telepen munkagép motortere égett, hétfőn délelőtt. A helyszínen lévők porral oltókkal megkezdték a tűz oltását. A bajai hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, a lángokat egy vízsugárral megfékezték. A tűzesetben nem sérült meg senki.

Fülöpszálláson, a Petőfi Sándor utcában egy családi ház melléképületében egy gázpalackból szivárgó gáz okozott robbanást, hétfőn délután. Az építmény egy részén megrongálódott a tető, és a födém is beszakadt a detonáció következtében. A szabadszállási önkormányzati és a solti hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a melléképületben keletkezett tüzet. Az oltási munkálatok közben a tűzoltók egy másik gázpalackot is kivittek az épületből, ami nem károsodott. Az eset során senki sem sérült meg.

Hétfőn három esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez.

About Post Author