Győzelem a Hírös Kupán

Kunszentmiklóson január 21-én vasárnap került megrendezésre az I. Hírös Újévi Kupa. A 10 csapatos teremlabdarúgó tornán Bács-Kiskun Megyei I. és II. osztályú együttesek vettek részt.

Hírös_kupa_2

A kupa elsődleges célja volt, hogy az idény során a megyei bajnokságban szereplő csapatok a hosszú téli felkészülési idő alatt is megmérettethessék magukat. A csoportmérkőzések 2 db 5 csapatos csoportban, körmérkőzéses rendszerben zajlottak, ahonnan az első és második helyezettek jutottak tovább az elődöntőkbe.

A legjobb négy csapat közé jutott a Szabadszállási SE csapata aki a döntőbe jutásért az SC Hírös – Ép csapatát búcsúztatta egy nagyon színvonalas közönségszórakoztató mérkőzésen 2:2 végeredmény után büntetőrúgásokkal 4:2-re. Majd következett a döntő a Kiskőrös és a Szabadszállás csapatai között, ami az egész tornára jellemző fordulatos, kiélezett csatát hozott. Az első találatnak a kiskőrösiek örülhettek majd a szabadszállási csapat egyenlített, nem sokkal később pedig már 2 gól állt a nevük mellett. A mérkőzés vége előtt a kiskőrösieknek összejött az egyenlítés így 2:2 után, 5-5 büntető következett. A 9 méteresek során a szabadszállási labdarúgóknak nem remegett meg a lába és magabiztosan, minden büntetőt értékesítve 5:3-ra megnyerték a mérkőzést. Ezzel együtt kisebb meglepetésre az I. Hírös Újévi Kupát! A torna legjobb kapusa címet Csorba Gábor szabadszállási kapus szerezte meg.

Huszár István

About Post Author