Hárommillió informatikai fejlesztésre

Közel három millió forintot fordít az önkormányzat a járóbeteg szakrendelő informatikai eszközeinek cseréjére. Minderről legutóbbi ülésükön határoztak a városatyák. A munkaállomások megújítása, a szervergép cseréje, az új szoftverek, egészségügyi programok beszerzése és telepítését követően biztonságossá válik a betegek dokumentálása, illetve a kötelező jelentések megküldése az Országos Egészségbiztosítási Pénztár felé.

Ugyancsak ezen az ülésen döntöttek a képviselő-testület tagjai arról, hogy a továbbra is a GAMESZ feladata maradt a megüresedett gyermek-háziorvosi körzet működtetése. A betegek ellátást továbbra is helyettesítéssel oldják meg. Hétfőnként 15-18 óra között Dr. Szántó Ágnes, keddenként 8-11 óra között (a bölcsődében 11-13 óra között) Dr. Makkai Noémi, míg csütörtökönként 15-18 óra között Dr. Szántó Ágnes gondoskodik a kis betegekről. A tanácsadást minden második pénteken 13-15 óra között tartják.

Százötvenezer forinttal támogatta a város képviselő-testülete a 25. éves fennállását ünneplő Szabadszállási Ipartestületet. A pénzt a novemberre tervezett találkozóra, jubileumi műsorra, kiállításra és az iparos bálra kívánja fordítani a szervezet.

Negyvenöt ezer forinttal járultak hozzá a városatyák ahhoz, hogy az Ezüst Kopogók Néptánc Együttes junior csoportja részt tudjon venni a „Népek tánca, népek zenéje” országos versenyen, Hetényegyházán.

About Post Author