Hét tűzeset, két műszaki mentés

Az elmúlt 72 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 7 tűzesettel és 2 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Szombaton délután Hajóson, a Kossuth utcában egy családi házhoz tartozó huszonnégy négyzetméteres melléképületben kialakított kazánházban keletkezett tűz. A kalocsai hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották. A kazánházból a tűzoltók egy gázpalackot kivittek, amit nem ért hőhatás. Személyi sérülés nem történt.

Egy háromszintes lakatlan épület egyik helyiségében bútorok égtek Kecskeméten, a téglás utcában, szombaton délután.  A kecskeméti hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Kecskemét külterületén egy ember személygépjármű alá szorult és a helyszínen életét vesztette, szombaton délután. A kecskeméti hivatásos tűzoltók az elhunytat emelővel az autó alól kiemelték.

Vasárnap délután Bócsa külterületén egy tanyánál egy sertés emésztőbe esett. A soltvadkerti önkormányzati tűzoltók az állatot létra, kötél és heveder segítségével az emésztőből kimentették, majd átadták a tulajdonosnak.

Kiskőrös térségében, az 5301-es számú úton két személygépjármű ütközött össze, vasárnap délután. A balesetben egy ember megsérült, őt a mentők a helyszínen ellátták. A kiskőrösi hivatásos tűzoltók mindkét járművet áramtalanították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

A hétvégén négy esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez.

About Post Author