Hivatásukat népszerűsítették

Kunszentmiklóson, a Virágh Gedeon Szakközépiskola és Szakiskolában november 12-én pályaválasztási nyílt napot szervezett az intézmény, ahol a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság is képviseltette magát.

A rendezvényen a szakma- és iskolaválasztás előtt álló diákok és szüleik kaphattak döntésüket segítő tájékoztatást. Az egyenruhások ismertették a rendőrré válás feltételeit, beszéltek a hivatásukról és a rendészeti képzésekről is. Kiemelték, hogy a szakközépiskola rendészeti pályára előkészítő szakának választása esetén négy éven keresztül rendészeti ismereteket tanulhatnak kollégáiktól a fiatalok, a képzés befejezésekor pedig – közép vagy emelt szinten – érettségi vizsga tehető a tantárgyból, amelynek eredményes teljesítése többletpontokat jelenthet a szakirányú továbbtanulásnál.

A nyílt napon a diákok először a különböző szolgálati ágakról kaptak tájékoztatást, majd a rendőri szakma rejtelmeibe tekinthettek be. Ezt követően az érdeklődő fiatalok drogprevenciós témájú előadást hallgathattak meg és lőversenyen is kipróbálhatták tudásukat, amelynek legjobbjai értékes tárgyjutalmakat vehettek át Rigó János r. alezredestől, a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság vezetőjétől. A rendezvényen Mocsok és gazdája aratott a legnagyobb sikert: az apostagi körzeti megbízott bemutatta, hogy szolgálati kutyája milyen felkészülten és fegyelmezetten hajtja végre a parancsait.

A 2016-ban induló rendőr szakképzésről szóló részletes tájékoztató a rendőrség internetes oldalán is megtalálható.

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

About Post Author