Húszéves a szabadszállási Talentum Alapítvány

A közönség vastapsától volt hangos február 12-én és 13-án a Szabadszállási ÁMK József Attila Közösségi Ház moziterme. A színpadon a helyi Petőfi Sándor Általános Iskola 317 diákja, illetve tanárai mutatták be produkcióikat a Talentum Alapítvány 20. jótékonysági estjének keretében.

 
A vendégeket Vanyurné Lázár Erzsébet, az intézmény igazgatója köszöntötte, aki elmondta az elmúlt két évtized jelentős időszak volt a Szabadszállási Petőfi Sándor Általános Iskola életében. Az alapítvány léte és működése által ugyanis olyan lehetőségeket tudtak biztosítani tanulóiknak, pedagógusaiknak, amely más iskolák számára elérhetetlen, vagy megteremtése gondot okoz. Az alapítvány segítségével a tanulók százai vehettek rész különböző versenyeken, kirándulásokon, illetve szépíteni, gazdagítani tudták az iskola környezetét, javítottak az oktatás-nevelés feltételein.
Nagyot alkotni csak összefogva, közösen lehet. Hiszem és tudom azt, hogy értékes közösséget alkottunk, pedagógusok, szülők, és diákok. Ebből a közös tudásból, élményből áll össze a történelem, a huszadik születésnapját ünneplő Talentum Alapítvány történelme – hangsúlyozta köszöntőjében az igazgatónő.
Faragó Mária, a Talentum Alapítvány kuratóriumának elnöke az elmúlt év eredményeiről számolt be. Elmondta, tavaly mintegy 1,4 millió forinttal gyarapodott az alapítvány vagyona, melyből az iskolai, iskolán kívüli helyi, területei, megyei és országos tanulmányi, sportversenyek, kulturális, tanulást segítő tevékenységek, kirándulások költségeit tudták fedezni. Az alapítvány vagyona jelenleg meghaladja a 4,6 millió forintot.

A közönség a jótékonysági esten több mint harminc zenés, prózai, illetve táncos produkciót láthatott az iskola háromszáz diákjának tolmácsolásában. A két előadásra hatszázan voltak kíváncsiak.

About Post Author