Információtechnológiai kompetencia fejlesztés a József Attila Közösségi Házban

DSC_0376

Ebben az évben is immár százegy ismeretterjesztő előadáson ismerhették meg az érdeklődő 50 év felettiek, az informatika és az internet alapjait a József Attila Közösségi Ház e-Magyarország pontján. Három féle kurzus indult, Windows és internet előadást hatvanöt, az MS Word szövegszerkesztés előadást tizenkilenc, és MS Excel táblázatkezelés előadást öt alkalommal, továbbá 50+ internet klub tizenkét alkalommal tartottak.

 

Az előadásokon összesen 342 fő vett részt, tehát az átlagos létszám 3-4 fő volt alkalmanként. Az ötven éven felülik között töretlen az érdeklődés azt informatikai eszközök használata iránt. Az immár több mint tíz éve folyó ismeretterjesztő előadások megnyitották a kaput az interneten, az idősödő polgáraink előtt.
Én azt vallom, hogy soha sincs késő elkezdeni a számítógép és az internet használatot. Illetve időnként a már aktív internetezőknek sem árt némi ismeretfrissítés, hiszen az informatika és az internet alkalmazások szélsebesen fejlődnek. A csoportok előadásain igyekszem a hallgatók igényeihez igazítani az előadások anya-gát, valamint az aktuálisan felvetődő kérdéseket megválaszolni. Az előadások közül a kezdőknek tíz alkalom áll a rendelkezésükre, hogy megismerkedjenek a számítógép és az internet használatával. Aki nem elégszik meg ezzel a tudással, az folytathatja a 19 alkalommal megtartott MS Word szövegszerkesztéssel, majd a 10 alkalommal megtartott MS Excel táblázat kezeléssel. Akinek ezek után is van kedve képezni magát, annak jó hírem van, mert februártól a PowerPoint Prezentáció készítés is felkerül a választható előadások közé. Azoknak pedig, akiknek aktuális kérdéseik vannak az informatikával és internettel kapcsolatban, rendelkezésükre állok a péntek délutánonkénti 50+internetklubban.
A közösségi házban minden hétköznap 12 órától este 20 óráig megtalálnak azok az érdeklődők, akik szeretnének csatlakozni bármelyik előadássorozatunkhoz, illetve valamilyen tanácsra, segítségre van szükségük informatikai területen. Az elő-adássorozatokra folyamatosan lehet jelentkezni, megbeszélés után a jelentkezők számára legkedvezőbb időpontban tartjuk meg az előadásokat. Természetesen Szabadszálláson a közösségi ház e-Magyarországpontján, az ötven éven felülieknek ez az előadássorozat díjtalan. Minden érdeklődőt szeretettel várunk. Ne feledjék Internetezni kell, mert egy új világ nyílik meg a használójának.

Szekeres Mihály eTanácsadó

About Post Author