Itthon maradt a kupa

1Megnyitó 3Csapatok 4Batta 8Eredményhirdetés

A szabadszállási Fc. Liverpool csapata nyerte a kispályás labdarúgó tornát.

Az időjárásra és a férfias küzdelemre sem panaszkodhatott az a 120-150 sportoló és szurkoló, aki részt vett, illetve kilátogatott 2015. július 11-én a városi sportpályára.

A városi napok, illetve a honvéd hétvége keretében Szabadszállás várossá avatásának 20. évfordulója tiszteletére – illetve megemlékezve a helyőrségben szolgált, ebben az évben jubileumukat ünneplő katonai szervezetekről is –, kispályás labdarúgó tornát szervezett a Honvéd Nyugdíjas Klub 2015. július 11-én 8 órától a sportpályán.

Az immár a 7. alkalommal megrendezésre került versenyen a Budapestről, Kecskemétről, Izsákról és Szabadszállásról érkező, összesen 7 csapat mérte össze tudását.

Farkas Zoltán ny. mk. alezredes, a honvéd nyugdíjas klub elnöke megnyitóját követően – melyet megtisztelt dr. Báldy Zoltán, városunk polgármestere is – két csoportban, körmérkőzéseken, heves küzdelmek során döntötték el a csapatok, hogy kik játszhatnak majd a dobogós helyezésekért. A kemény, helyenként szikrázó összecsapások eredményeként végül két szabadszállási csapat került a döntőbe, melyet az erre az alkalomra összeállt, Kovács Sándor által vezetett Fc. Liverpool nyert meg.

A torna végeredménye:

  1. helyezett: Barátok Fc., Szabadszállás
  2. helyezett: Soldiers, Szabadszállás
  3. helyezett: MH Anyagellátó Raktárbázis Bázisparancsnokság, Kecskemét (Hetény)
  4. helyezett: Izsáki vegyes
  5. helyezett: MH Anyagellátó Raktárbázis, Budapest
  6. helyezett: Mapet Power, Szabadszállás
  7. helyezett: Fc. Liverpool, Szabadszállás

A torna legjobb góllövője: Halász László, Fc. Liverpool;

A torna legjobb kapusa: Sztakó Tibor, Mapet Power;

A torna legjobb játékosa: Kovács Péter, MH ARB BPH, Kecskemét

Az eredményhirdetés végén különdíjak átadására került sor:

  • Bugyi András alezredes az MH ARB parancsnoka nevében különdíjat adott át a torna legsportszerűbb csapata, az Izsáki vegyes csapat részére;
  • Farkas Zoltán ny. mk. alez. a klub elnöke a klub által felajánlott különdíjat a torna legjobb katonacsapata, az MH ARB Budapest részére adta át;
  • Báldy Zoltán polgármester a város különdíját adta át a Barátok Fc. csapata részére a város és a nyugdíjas klub között kialakult jó együttműködés és a torna hosszú évek óta tartó sikeres megrendezése elismeréséül.

A közel egész napos küzdelem után a csapatok a Zöld-Ász vendéglőben egy kiadós ebéd és egy pohár sör mellett beszélték meg a tapasztalatokat.

Köszönet a csapatoknak (különösen a honvéd csapatoknak) és a szurkolóknak, hozzátartozóknak, hogy megtisztelték rendezvényünket és megköszönöm támogatóinknak is a segítségét mellyel hozzájárultak a rendezvény eredményes lebonyolításához.

Búza Vince, rendező

 

About Post Author