Jó muzsika, finom falatok!

A mostohára fordult időjárás ellenére is sikeresnek bizonyult a József Attila Közösségi Ház szeptember 26-án megtartott Szent Mihály napi programja. A hangulatról a Kiskun Népdalkör és Vadrózsák Citerazenekar, Szórádi Elek, az Ezüst Kopogók Néptánc Együttes, valamint a Retró Duó gondoskodott.

 

A gasztronómia szerelmeseit a szemerkélő eső sem tántorította el attól, hogy benevezzenek a pörköltfőző versenybe. A bográcsokban ízletesebbnél ízletesebb ételeket készítettek a profi és amatőr szakácsok. Az elkészült „remekeket” Szabó Sándor és Dorogi Kálmán zsűrizte. A két ínyenc a legízletesebbnek a Honvéd Nyugdíjas Klub birkapörköltjét találta, amely Holczmann Mihály hozzáértését dicséri. A második helyen a Szabadszállási ÁMK csapata végzett, a pacalt Sallai László készítette. A dobogó harmadik helyére az Ezüst Kopogók Néptánc Együttes szakácsai állhattak fel, a kakaspörköltet Gyurkovics József főzte.
Az elismeréseket, a kupákat, valamint az Univer különdíjait a zsűri tagjai és Ujlakiné Bencze Ildikó alpolgármester adta át a legkiválóbb szakácsoknak.
A kulináris élvezetek után a zene kapta a főszerepet. Az I. Szabadszállási Nótaversenyt Kiss Imre nyerte, a második helyen Kovács Sándorné, míg a harmadikon Bajusz Sándor végzett. A versenyzők produkcióit a Kovács Imréné, Ujlakiné Bencze Ildikó, Tabajdi Kálmánné, Farkas Zoltán alkotta zsűri értékelte, majd adta át az elismeréseket.
A gyermekek szórakoztatásáról a Nőszirmok Klub tagjai gondoskodtak. A kézműves foglalkozások telt házasak voltak.

About Post Author