Jótékonysági bál a katolikus templomért

Ötödik alkalommal szerveztük meg a közösségünk jótékonysági estjét, ami most farsang végére került és annak jegyében zajlott. Az első évben a templom villamos hálózatát, második évben a belső festést tudtuk újjá varázsolni az esteken kapott támogatásokból. Azóta a templomkülső felújítására gyűjtünk, immár harmadik éve. Az idei program is hasonló volt: vidám műsor után szentmisét imádkoztunk, majd következett a vacsora és a bál.

Közösségi tapasztalatokat is kaptunk ennek kapcsán. A készület sok munkát jelentett a szereplőknek, de ennek során az együtt töltött időben erősödtek a kapcsolatok, jobban megismertük egymást, és sokat nevettünk. Mindenképpen nagyszerű barátkozás volt ez. Megtapasztalhattuk azt, hogy öröm ajándékozni. Ajándékozni fáradtságot, időt, figyelmet, mert ebből élmények születnek. Megtapasztaltunk sok segítőkészséget, összefogást egy jó cél érdekében. Ez a cél jelenleg a templom külső felújítására való gyűjtögetés. De ami fontosabb, az, hogy haladva az úton a cél felé, épül az igazi cél: az egymáshoz tartozás, amiből olyan kevés jut a mai embernek. Remélem, hogy tovább tartanak a találkozások, a közösségi barátkozások, hiszen nagyon sok egymást építő céllal jöhetünk össze.
Ezek mellett örülünk annak is, hogy a templomból kilépve közösségünk megismertetheti magát a városunk népével is.
Köszönjük a támogatást, segítséget, jó szándékot mindenkinek. Ez mutatkozott meg a készségben a József Attila Közösségi Ház és a Zöld Ász Étterem részéről, a háttér technikát (plakátok, hangosítás, zene, jelmezek, stb.) biztosítók-ajándékozók irányából és a sok tombola felajánlásban.
Külön köszönet illeti Cserjés Sándorné, Koszter atya-díjas hitoktatónkat, aki első pillanattól legfőbb szervezője és mozgatója ezeknek a programoknak.
Köszönjük a munkát a műsorban szereplőknek is:
Óvodások: Cserjés Boglárka, Cserjés Emese, Farkas Panna, Fábián Dorina, Fábián Viktória, Jakab Leó, Jakab Lili, Kéri Emma, Kovács Nikolett, Kovács Nóra, Pammer Kinga, Rafael Roland, Szabó Regina, Sztojka Anasztázia, Torgyik Armandó, Torgyik Kinga.
Alsó tagozatosok: Ajtai Aida, Bognár Viktor, Desztics Márton, Drenda Nikolett, Farkas Vivien, Fábián Viktória, Gombár Csongor, Gyenes Zoltán, Gyurkovics Adrienn, Huszár Barnabás, Kovács Zsolt, Szabó Anett, Sztojka István, Tarjányi Réka, Torgyik Alexa, Torgyik Attila, Torgyik Csaba.
Felső tagozatosok, ill. középiskolások: Aszódi Richárd, Desztics Eszter, Gombár Jázmin, Gellér Blanka, Gyenes Anikó, Müller Henrietta, Müller Máté, Müller Viktória, Ország András, Petrás Szilárd, Szabó Hanna, Szőke Nóra, Tatár Erzsébet, Tatár Zsuzsanna.
Felnőttek: Cserjés Sándor, Desztics Gábor, Gellér Alíz, Gellér Józsefné, Gombár Endre, Gombárné Nagy Szilvia, Gyurkovicsné Hegedűs Mónika, Kiss József plébános úr, Knódel Máté, Müller Györgyné, Német Csaba, Németné Horváth Beáta, Ország János, Ország Jánosné, Pammerné Vér Szilvia, Tatár László, Tatár Lászlóné.

Kiss József

Képgaléria: https://hirmondo.szabadszallas.hu/a-katolikus-templom-kulso-tatarozasara-gyujtottek/

About Post Author