Jubileumi emléktorna a Városi Napok keretében

DSC_0001 DSC_0002 DSC_0005 DSC_0012 DSC_0017 DSC_0018 DSC_0019 DSC_0020 DSC_0032 DSC_0035 DSC_0038 DSC_0043 DSC_0046 DSC_0050 DSC_0058 DSC_0061 DSC_0065 DSC_0067 DSC_0074 DSC_0078 DSC_0085 DSC_0089 DSC_0094 DSC_0095 DSC_0099 DSC_0037

30 éves a Barátok FC.

Focicsapata fennállásának 30. évfordulója alkalmából kispályás labdarúgó tornát rendezett a szabadszállási Honvéd Nyugdíjas Klub 2018. július 14-én a Szabadszállási Városi Napok rendezvénysorozat keretében.

A hat csapat részvételével lebonyolított verseny – mondhatni baráti összejövetel – rendkívül jó hangulatban zajlott, hiszen a már Szabadszállásra haza járó Izsáki csapat és a Hetényegyházai katonacsapat mellett a további négy csapatot az a közel 50 fő, volt Barátok Fc. csapattag alkotta, akik az elmúlt 30 évre emlékezni, a barátokkal találkozni és egy jót sportolni érkeztek vissza Szabadszállásra. (Barátok FIRST az alapító tagok, Barátok SECOND a későbbiekben a csapatban játszók, Barátok LIVE akik ma is hetente összejönnek focizni és a Barátok YOUTH az alapító tagok gyermekei, unokái és azok barátai) A meghívást elfogadók közül például Dr. Tóth Gyula Mosonmagyaróvárról, Csirke Endre Esztergomból, Csinga Mihály Budapestről érkezett családostul a rendezvényre. Sajnos többen külföldi szolgálati út, vagy egyéb elfoglaltság miatt nem tudtak részt venni a programon.

Az életkort tekintve a 12 évtől a 62 évig terjedt a játékosok életkora által „rajzolt skála”, de volt, aki az unokájával volt „kénytelen” szembenézni a pályán.

A tornát Farkas Zoltán ny. alezredes a Honvéd Nyugdíjas Klub elnöke nyitotta meg és kiemelte, hogy a Barátok Fc. tagjainak sport iránti szeretete és elkötelezettsége, az ellenfelek tisztelete, példa értékű kell, hogy legyen a mai fiatalok számára is, majd így folytatta: „Kiemelt aktualitást biztosít a mai napnak, hogy ebben az évben ünnepeljük a Magyar Honvédség fennállásának 170. évfordulóját. A Barátok FC. megalakulása és működése is jól példázza, – hiszen a csapat a helyőrség egyik katonai szervezeténél, annak támogatásával alakult meg – hogy a Magyar Honvédség mindig nagy hangsúlyt fektetett a sport támogatására, a katonák fizikai felkészítésére is.”

Az embert próbáló melegben, hivatásos játékvezetők irányításával lejátszott mérkőzéseken az alábbi eredmények születtek:

I.. helyezett: Hetényi darazsak (MH ARB BPH )
II. helyezett: Barátok FIRST.
III. helyezett: Izsáki vegyes
IV. helyezett: Barátok LIVE
V. helyezett: Barátok SECOND
VI. helyezett: Barátok YOUTH
A torna gólkirálya Illés László (Barátok FIRST) 6 góllal, a legjobb kapus címet Andó István (Hetényi darazsak), a legjobb mezőnyjátékos címet Tóth Attila a Barátok LIVE csapat tagja nyerte el.

Farkas Zoltán a Honvéd Nyugdíjas Klub különdíját adta át az első helyezést elért csapatnak.

A rendezvény zárásaként dr. Báldy Zoltán, Szabadszállás Város polgármestere gratulált a csapatoknak a sportszerű játékhoz, a díjazásban részesülteknek eredményeikhez és megköszönte a szervezőknek az eredményes lebonyolítás érdekében végzett munkájukat.

Záró gondolataiban beszélt a sport emberformáló-, közösségépítő- és egészségmegőrző szerepéről. Megköszönte a Barátok FC. tagjainak, vezetőinek a város érdekében három évtizeden át kifejtett szervező munkát, majd további sikereket kívánva átadta a Város különdíját az egyesület részére.

Ezt követően a csapatok, egy finom marhalábszár pörkölt elfogyasztása közben, némi folyadékpótlás mellett beszélték meg a tapasztalatokat, majd a Hunyadi Mátyás Helyőrségi Gyűjteményt megtekintve, nosztalgiázva idézték fel a helyőrséggel és a Barátok FC.-vel kapcsolatos legemlékezetesebb pillanatokat.

Szöveg: Búza Vince Fotók: Fábián Krisztián

About Post Author