Kandallótűz Kunszentmiklóson

Az elmúlt 72 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 4 tűzesettel és 3 műszaki mentéssel kapcsolatos állampolgári bejelentés érkezett.
 

 

Pénteken délelőtt Kunszentmiklóson, a Damjanich utcában egy vendéglátó-ipari egységben keletkezett tűz. A kunszentmiklósi önkormányzati, valamint a szalkszentmártoni és kunszentmiklósi önkéntes tűzoltók megbontották a kandalló feletti fa mennyezeti burkolatot, a stukatúros mennyezetet és egy vízsugárral a tüzet eloltották. A dolgozók és az étteremben lévő vendégek időben elhagyták az épületet, nem sérült meg senki.

Szombaton délután Ballószög külterületén 20-25 köbméter összehordott tuskó, gally égett. A tüzet két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a ballószögi önkéntes és a kecskeméti hivatásos tűzoltók.

Egy lakatlan épület egyik helyiségében összehordott szemét égett Kecskeméten a Szultán utcában, szombaton délután. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották.

Vasárnap késő este érkezett a bejelentés, mi szerint Kiskunfélegyházán, a Balassa utcában egy melléképület mellé épített 10 négyzetméteres húsfüstölő, a benne lévő húsok és a mellette tárolt farakás égett. A tűz átterjedt a szomszéd melléképületre és a benne lévő használati tárgyakra. A helyszínre kiérkező kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal a tüzet eloltották. A baleset során nem sérült meg senki.

A hétvégén három esetben kérték a tűzoltók segítségét nagyméretű, letört faágak eltávolításához.

 

About Post Author