Kaposváron bizonyítottak az Ezüst Kopogók

A szabadszállási Ezüst Kopogók Néptánc Együttes Junior 1 és 2-es csoportjai Kaposváron szerepeltek november 22-én, a Népek tánca – Népek zenéje Országos versenyen.

A buszunk 12 órakor indult a versenyző gyerekekkel és a kísérő szülőkkel Kaposvárra. Egy kis pihenővel 15 óra körül érkeztünk meg a Kapos Hotelbe. Az öltözködés után, Lisztesné Németh Katalin (felnőtt táncos) másodikként szerepelhetett, aki szatmári dalokat énekelt. Hatodik műsorszámként állhatott színpadra a Junior 2-es csoport „Úgy tedd rá! című játékukkal, A Junior 1-ek a Moldvai koreográfiával  a 13-ak voltak, majd a 32-ként a Sárközi karikázót adták elő a lányok. A várakozás perceit gyakorlással és a többi műsorszám nézésével töltöttük.

A verseny aznapi zárását nem vártuk meg, hiszen így is 21 óra körül indultunk neki a három órás útnak. A középdöntő november 26-án, szombaton is folytatódott, így még eredményről, esetleges továbbjutásról még nem tudok beszámolni.

A gyerekek mindenképpen dicséretet érdemelnek a versenyen nyújtott teljesítményükért.

Köszönöm a sok segítséget és anyagi hozzájárulást a szülők részéről és Szabadszállás Város Önkormányzatának a buszköltség finanszírozását.

H.A.

 

About Post Author