Eredményes évet zárt a Strázsa Tanya

DSC_1029 DSC_1037 DSC_1042 DSC_1048 DSC_1054 DSC_1062 DSC_1066

Több évre visszatekintő hagyomány, hogy karácsony előtt a Strázsa Tanya Turisztikai és Képző Közhasznú Szociális Szövetkezet évzáró ünnepi műsort és adventi vásárt rendez. Idén az előző évektől eltérően új helyszínen, a József Attila Közösségi Házban várták az érdeklődőket december 14-én.

A megjelent vendégeket Darabos József polgármester köszöntötte, beszédében elismerését fejezte ki a dolgozók részére a Szövetkezetnél végzett munkájukért. A Strázsa Tanya Turisztikai és Képző Közhasznú Szociális Szövetkezet igazgató elnöke, Németné Horváth Beáta éves beszámolójában elmondta, hogy a 2019-es év legjelentősebb eseménye a Strázsa Kégli támogatott lakhatási program elindulása volt. Az országban ez az egyetlen olyan vállalkozás, amely támogatott lakhatást nyújt, amelynek lényege, hogy a benne résztvevők a képességeiknek megfelelően szakemberektől kapnak fizikai segítséget a mindennapi életben előforduló feladatok elvégzéséhez – tudtuk meg az elnök asszonytól.

A vállalkozás alapját a szövetkezet adja, mely egyik része a vendégház illetve a Strázsa Műhely, ahol a megváltozott munkaképességű dolgozók foglalkoztatása keretében készítenek kézműves termékeket. A beruházásokról szólva Németné Horváth Beáta elmondta, hogy a vendégházuk új közösségi térrel, wellness részleggel, kültéri medencével fog bővülni. Három új szobát alakítottak ki, nyolcat teljesen felújítottak, tizenegyet pedig új bútorokkal szereltek fel. Gépészeti fejlesztések részeként pedig napelemeket, áramfejlesztőt és hőszivattyús rendszert szereltek fel.

A legújabb tevékenységük a tudás-és ismeretmegosztás, ennek keretében gyógypedagógusokkal, foglalkoztatási szakemberekkel és fogyatékkal élő gyermekeket nevelő szülőkkel osztották meg ismereteiket és tapasztalatikat. Külföldről francia és belga szakembereknek tartottak már előadást a témában.

Az elnök asszony beszámolóját követően karácsonyi műsorral kedveskedtek a megjelent vendégeknek, melyben a Viharvert tölgyfa történetét mutatták be.

 

Szöveg és fotó: Fábián Krisztián

About Post Author