Kategóriájában első…

P1340803 P1340786 IMG_0813 IMG_0788 IMG_0771 IMG_0748 IMG_0738 IMG_0734

Az Őszi Strázsa Túra a nyugdíjas szervezetek által szervezett túrák kategóriájában első helyezést ért el.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a 10 legsúlyosabb krónikus betegség közé sorolja az elhízást, amely a második legjelentősebb megelőzhető rizikófaktor a dohányzás után. Az Európai Bizottság kezdeményezése, amellyel az egész kontinensen népszerűsíteni kívánja a sportot és a testmozgást, arra ösztönzi az európaiakat, hogy egy héten keresztül többet mozogjanak. A sporthetet 2015 óta minden év szeptemberében rendezik meg. A rendezvénysorozat célja, hogy a Sporthét alatt mozgók egész évben továbbra is aktívak maradjanak. 2019-ben több, mint 27000 eseményen több, mint 1,420,000 aktív résztvevője volt az Európai Sporthétnek.

Az európai kampány koordinációját Magyarországon a kezdetektől fogva a Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT) látja el. 2019-ben a Sporthét ideje alatt 630 eseményen5fókusz területen – oktatás, munkahelyi környezet, szabadtéri események, fitneszklubok, sportegyesületek több, mint 460,000 ember mozgott.

A MASPORT nyugdíjas szervezetek részére meghirdetett pályázatára jelentkezett egyesületünk is az Őszi Strázsa Túrával.

Az elmúlt időszakban lebonyolított értékelés alapján a nyugdíjas szervezetek által szervezett túrák kategóriájában a 27 rendezvény közül Egyesületünk Őszi Strázsa Túrájának megszervezése, lebonyolítása, illetve a rendezvényről készült beszámoló alapján az I. helyezést érdemelte ki.

Az elért eredményhez gratulál az Egyesület elnöksége és köszönetét fejezi ki úgy a szervezőknek, mint a lebonyolításban részvevő klubtagoknak, „civil” segítőknek, de köszönet illeti a rendezvény eredményességéhez nagyban hozzájáruló támogatókat az AUTOMIX Éttermet, a ZERO-FEELING Kft.-t, az ATLASZBUSZ Kft-t és a József Attila Közösségi Ház dolgozóit is.

Buza Vince ny. alez.
elnökhelyettes

About Post Author