Kecskeduda hangjára ropták a táncot

Játékos mondókákkal, dalokkal, valamint a kecskedudával ismerkedhettek meg ma (április 20-án) a szabadszállási óvodások a Kölyökvilág a Vidám és Tartalmas Gyermekévekért Közhasznú Alapítvány jóvoltából. A foglalkozáson a Kabócák formáció tagjai szolgáltatták a zenét, avatták be a néptánc fortélyaiba a kicsinyeket.

Az alapítvány tizenhat esztendeje alakult a gyermekek testi és szellemi fejlesztésének elősegítése érdekében. Rendezvényeikkel a bölcsődék, iskolák és óvodák kulturális, szabadidős és sportrendezvényeit támogatják, külön hangsúlyt fektetve a gyermekek foglalkoztatására, a hagyományok ápolására.
Ingyenes programjaik közül a legnépszerűbb a szabadtéri játszóház, amelyet leginkább a „beszoktatási” időszakban, illetve a tanévvégén kérnek tőlük az intézmények. Év közben leginkább hagyományőrző táncházakat tartanak a Kabócák formáció tagjainak közreműködésével. Az élőzenés foglalkozásokon a gyermekek megismerhetik a hegedűt, brácsát, kecskedudát, tekerőt, a népi eredetű dalokat, táncokat.

About Post Author