Kecskemét térségében ónos eső esik

Az Országos Meteorológiai Szolgálat 2017. január 13-án I. és II. fokú riasztást adott ki ónos eső veszélye miatt Bács-Kiskun megye egyes járásaira. Ezeken a területeken tartós (több órás) ónos eső várható. A várt csapadékmennyiség meghaladhatja az 1 mm-t. Kérjük, hogy fokozott óvatossággal, a megváltozott útviszonyoknak megfelelően vezessenek! Az OMSZ aktuális riasztásait itt találja: http://www.met.hu/idojaras/veszelyjelzes/riasztas/.

A Dunántúl keleti felén illetve a középső országrészben intenzív csapadék tapasztalható. Északon erősen havazik, a főváros környezetében és a Duna-Tisza köze további területein eső, havas eső, ónos eső a jellemző. Paks, Kecskemét, Cegléd és Monor térségében ónos eső esik.

Kérünk mindenkit, hogy az érintett részeken csak azok induljanak útnak, akiknek halaszthatatlan dolguk van, fokozott óvatossággal, a téli időjárás szabályainak megfelelően közlekedjenek.

Minden közlekedőnek felhívjuk a figyelmét a fokozott elővigyázatosságra! Mielőtt elindulnak, tájékozódjanak az aktuális és várható időjárásról, az utak állapotáról, valamint kövessék figyelemmel a hatóságok tájékoztatóit. Az úton lévők rendkívül körültekintően közlekedjenek, ha kell, arra alkalmas helyen álljanak meg.

Csak a téli időjárásnak műszakilag megfelelően felkészített járművekkel induljanak útnak, legyen az autóban meleg takaró, lámpa, étel, meleg ital, tartalék üzemanyag és feltöltött mobiltelefon.

A közlekedők az útviszonyokról, az aktuális forgalmi helyzetekről, balesetek miatti korlátozásokról az Útinform szolgálatánál (06-1-336-2400) is érdeklődhetnek 0-24 órában, minden elérhetőségük megtalálható a www.utinform.hu oldalon.

bacs.katasztrofavedelem.hu

About Post Author