Kedvezmény a vállalkozóknak

A víziközmű szolgáltatásokról szóló törvény kimondja, hogy a nem lakossági felhasználónak a bekötések után 140 ezer forintos víziközmű-hozzájárulást kell fizetnie a Bácsvíz Zrt. felé, a befolyt összeget pedig a szolgáltató az önkormányzatnak utalja át.

 
Hivatkozva arra, hogy a cégek is befizették az érdekeltségi hozzájárulást, több vállalkozó mentességet kért a víziközmű-fejlesztési hozzájárulás megfizetése alól. A városatyák a kérést jogosnak ítélték, így október 29-i ülésükön jóváhagyták a fizetési kötelezettség elengedését 2016. május 31-ig elvégzett rákötések esetében.
Ugyancsak ezen az ülésen született döntés a József Attila Közösség Ház nyitva tartási idejének módosításáról. A határozat értelmében az intézmény hétköznapokon (hétfő-péntek) 10-20 óra között, szombaton csak rendezvények idején tart nyitva.
A városatyák 200 ezer forinttal támogatták a Szabadszállás Önkéntes Tűzoltó Egyesületet, a pénzt a tűzoltóság udvarán épülő garázsok tetőszerkezetének befejezésére fordítják. 139 700 forintot kapott az Ezüst Kopogók Néptánc Együttes arra, hogy junior csoportjuk rész tudjon venni a „Népek tánca, Népek zenéje” országos középdöntőjén, Gyulán.

About Post Author