Kéménytűz Szabadszálláson

Az elmúlt 72 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 60 tűzesettel és 3 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Teljes terjedelmében égett egy megközelítőleg százhúsz négyzetméteres műhely Gátéron, a Kun Béla utcában, szombaton délelőtt. A kiskunfélegyházi és a csongrádi hivatásos tűzoltók négy vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották. A tűzoltók több gázpalackot vittek ki az épületből. Egy tűzzel érintett dissous-palackot biztonságos helyre szállítottak és rendőrségi mesterlövész kilőtte. A munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. Egy lakót a mentők füstmérgezés gyanújával kórházba szállítottak.

Szombaton délután huszonöt bála és tíz hektáron száraznövényzet égett Fülöpszálláson, a Móricz Zsigmond utcában. A solti hivatásos és a szabadszállási önkormányzati tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. A tűzoltók az oltási munkálatok közben egy elhunyt embert találtak. Az esettel kapcsolatosan tűzvizsgálati hatósági eljárás indult.

Lakásba történő behatoláshoz kérték a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók segítségét Kiskunfélegyházán, a Marosvásárhely utcában szombaton délután. A tűzoltók az ablakon keresztül a lakásba bejutottak, majd a segítségre szoruló lakót a mentőknek átadták.

Szabadszálláson, a Honvéd utcában egy lakóépület kéményében a lerakódott égéstermék égett, szombaton este. A szabadszállási önkormányzati tűzoltók a kazánból az éghető anyagot eltávolították, az izzást megszüntették és a kéményseprőt értesítették.

Vasárnap délután Kecskemét-Matkópusztán háromhektáros területen bozótos égett. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a lángokat három vízsugár és kéziszerszámok segítségével megfékezték. Egy helyszínen tartózkodó embert a mentők égési sérülésekkel kórházba szállítottak. Az esettel kapcsolatosan tűzvizsgálati hatósági eljárás indult.

Kecskemét közelében a 44-es számú főúton egy személygépkocsi letért az úttestről és az út mellett lévő fának csapódott, vasárnap délután. A balesetben a gépjármű vezetője a helyszínen életét vesztette. A kecskeméti hivatásos tűzoltók az elhunytat feszítővágó segítségével emelték ki a roncsból, majd a helyszínt átadták a rendőrségnek.

A hétvégén 58 esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez.

About Post Author