Képzésekkel segíti lakosait Szabadszállás önkormányzata

Közel félmilliárd forintot költhet Szabadszállás önkormányzata a település szegregált területein élők képzésére, életkörülményeinek javítására. Játszóteret és pihenőparkot is kialakítanak, illetve bővítik a tűzoltólaktanya épületét.

A projekt előkészítése, illetve a program lehetséges résztvevőinek felkutatása már a tavalyi évben megkezdődött. A felzárkóztató program megközelítőleg 90 ember számára kínálja a szakképzettség megszerzésének lehetőségét, ami megkönnyíti munkaerőpiaci beilleszkedésüket. A résztvevők mindemellett megtanulhatják a helyes életvitel szabályait, illetve azt is, hogy miként lehetnek hasznos tagjai a közösségnek. A projekt második ütemében 385 millió forintot költhet az önkormányzat épületfelújításokra, átalakításokra, valamint játszótér és pihenőpark létrehozására – tudtuk meg dr. Báldy Zoltán polgármestertől.

A rendelkezésre álló keretből egyebek mellett egyszobás lakások kialakítására is lehetőség nyílik. Az előzetes elképzelések szerint a lakásokat a város területén élő, képzettséggel rendelkező fiatal házasok vehetik majd birtokba. A fészekrakó programhoz hasonlóan az öt évre szóló bérlet ideje alatt előtakarékosságot kell vállalniuk, amely az önálló lakáshoz jutást segíti elő. A Tűzoltó utca mögötti, úgynevezett „lacza” (vízgyűjtő) területen játszótér és pihenőpark épül. Emeletráépítéssel bővítjük ki a tűzoltólaktanya épületét, az új részben a polgárőrség kap helyet. Ugyancsak a pályázati forrás biztosít fedezetet arra is, hogy külön vízmérőkkel lássuk el a Vak Bottyán utcai önkormányzati lakásokat. A változtatás után megszűnik a közös mérőóra, így a jövőben nem lehet kibújni a közüzemi díj megfizetése alól – tette hozzá dr. Báldy Zoltán.

Gulyás Sándor (Forrás:www.baon.hu)

About Post Author