Kolbászünnep volt Szabadszálláson

Nemzetközi kolbásztöltő fesztiválnak adott otthont a hétvégén Szabadszállás városa. A fődíjért negyvenhárom csapat versengett. A „Szabadszállás Város Kolbásza 2016.” címet a szakmai zsűri a Csikér Menti Haspókoknak ítélte oda.

 
A hagyományőrző, gasztro-kulturális fesztiválon a csapatoknak négy óra állt rendelkezésre, hogy elkészítsék kolbász-remekeiket, melyet Németh József, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Vendéglős és Hagyományőrző Bizottság elnöke vezette zsűri értékelt. Az idei esztendőben három-három „arany, ezüst, és bronz kolbászdíj” talált gazdára a fődíj mellett, ezen felül több különdíjat (Leghigiénikusabb csapat, Legvidámabb csapat, Legszebb munkaasztal, Legkreatívabb csapat, Legszebb-színű kolbász) is kiosztottak, illetve megválasztották a fesztivál „Kolbász királynőjét”. A legkiválóbb csapat, a Csikér Menti Haspókok a kupa mellett egy élő malacot is hazavihettek.
Ugyancsak ebben az időpontban rendezték meg az „Egy szelet Szállás!” című versenyt, ennek keretében dőlt el, ki készíti Szabadszállás legjobb házi süteményét. A zsűri az ízek harmóniáját, a sütemény esztétikáját, látványát, az ötletességet, az egyediséget, hagyományosságot értékelte.
A „Szabadszállás Süteménye” címet Áipli Ágnes (Ferdinánd szelet) érdemelte ki. Az összetettben az elő helyen a Csikér Menti Haspókok (mini linzerek, mini pizzák), a másodikon Süveges Józsefné (Görhe), míg a harmadikon Krizsák Rita (Kemencés borjúkötél) végzett.
A fesztivált hagyományőrző csoportok, előadók műsora színesítette, a hangulatról 3+2 Együttes gondoskodott.

Részletes eredmények később.

About Post Author