Május 29-től változik a hulladékszállítás rendeje

Hulladékgyűjtési naptár

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!

A 2017-es évben tovább folytatódik Magyarország hulladékgazdálkodási rendszerének átalakítása, a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV Zrt.) irányításával.
A rendszer átalakításának célja, az optimális közszolgáltatási területek kijelölése, a területi egyenlőtlenségek kiegyenlítése, optimális üzemgazdasági méret kialakítása és a közszolgáltatók fenntartható működésének biztosítása.

Az integrációt követően, az Önök településén, 2017. május 01-től, az Ökovíz Nonprofit Kft. végzi a hulladékkezelési közszolgáltatást. A számlát, továbbra is az NHKV Zrt. -től kapják.

FONTOS:
A szállítási naptárban megadott napokon, történik a hulladékok gyűjtése
–    heti gyakorisággal, a vegyes (kukás) gyűjtés, (gyűjtési nap változhatOTT!)
–    kétheti gyakorisággal az újrahasznosítható hulladék (sárga zsákok) gyűjtés,
–    havonta egy alkalommal, az un. komposztálható zöld hulladék elszállítás.

Újdonság, a komposztálható hulladékok gyűjtése.

  1. június hónaptól, havonta egy alkalommal, a mellékelt (lásd következő oldal) szállítási naptárnak megfelelően történik, az un. komposztálható zöld hulladék elszállítása. A gyűjtéshez háztartásonként 2 db átlátszó/zöld színű, emblémával és gyűjtési útmutatóval ellátott, un. lebomló anyagból készülő zsákot kapnak, amelybe a kertgondozás során keletkező fűkaszálék, kerti gyom és lombhulladék helyezhető el. Az ágnyesedéket pedig, maximum 70 cm összekötözött kötegekben lehet a zsákok mellé kihelyezni, alkalmanként maximum 0,5 m3 mennyiségben.

Figyelem: 2017. május hónapban, az Önkormányzat vagy az Ökovíz Nonprofit Kft. munkatársai átlátszó, lebomló cserezsákokat helyeznek el a háztartások postaládájába.
A TÁRSASÁG CSAK A TÁRSASÁG ÁLTAL BIZTOSÍTOTT LEBOMLÓ ZSÁKBAN KIHELYEZETT ZÖLD HULLADÉKOT szállítja el, tehát az ömlesztve, vagy az egyéb zsákban kihelyezett zöld hulladékot NEM SZÁLLÍTJA EL!

A kukákat, a sárga és a zöld színű zsákokat, a gyűjtési napokon reggel fél 7 óráig kell kihelyezni az ingatlan elé, mert a hulladékgyűjtő gépjárművek elhaladása után kihelyezett kukák ürítésére és a zsákok elszállítására nincs lehetőség.

Amennyiben a zsákba háztartási vegyes hulladék, lom, üveg, vagy nem megfelelő típusú, illetve szennyezett hulladék kerül, a Társaság jogosult megtagadni annak elszállítását.
A kihelyezett zsákok begyűjtésével egy időben, cserezsák kerül elhelyezésre a postaládába.
A fenti gyűjtési módok megvalósításához a zsákok – a jelenlegi gyakorlatnak megfelelően –térítésmentesen kerülnek biztosításra a lakosok részére!

Házhoz menő lomtalanítás
Amennyiben Önnek lomhulladéka van, telefonáljon a Társaság ügyfélszolgálatára, és közösen egyeztethetik a lomtalanítás napját és részleteit (lakcím, elérhetőség, kihelyezhető mennyiség stb.)
Az egyeztetett napon, reggel 7 óráig kell kihelyeznie az ingatlana elé a lom hulladékot, amelyet a Társaság, a kukás hulladékkal együtt szállít el.
Nem tartoznak a lomtalanítás körébe, így nem kerülnek elszállításra:

  • gally, salak, trágya, szalma, egyéb növényi és állati hulladék,
  • építési hulladék, egyéb ipari hulladék;
  • elektromos, elektronikai készülékek (pl. TV-készülék, hűtőgép stb.);
  • veszélyes hulladékok, (pl.: gumiabroncs, akkumulátor, festékes dobozok, stb.);
  • heti hulladékszállítás körébe tartozó háztartási, valamint gazdálkodói tevékenységből származó hulladék.

A házhoz menő lomtalanítást, a lakossági ügyfelek vehetik igénybe, évi 2 alkalommal.

A lakossági ügyintézésre továbbra is, a már megszokott elérhetőségeken van lehetőség:

Cím:   Ökovíz Nonprofit. Kft.                                6070 Izsák, Vadas dűlő 0394/6. hrsz.
Ügyfélszolgálat:                                                       +36 76 800 164                      + 36 30 278 8214
Rendelkezésre állási idő:                                         hétfő, szerda, csütörtök: 8 – 16 óra
kedd 6 – 18 óra          pénteken 8 – 12 óra

E-mail:                                                           info@izsak-kom.hu;            szallitas@izsak-kom.hu;

About Post Author