Míves kerámiákból nyílt kiállítás a közösségi házban

Sipos Adrienn Katalin alkotásaiból nyílt kiállítás ma (október 23-án) a József Attila Közösségi Házban. A tárlatot Bugyi Andrásné, a Szabadszállási ÁMK igazgatója nyitotta meg.

Adrienn Szabadszálláson született, itt végezte el általános iskolai tanulmányait, majd Kecskeméten a Kandó Kálmán Szakközép Iskola kerámiatervező szakán végzett. Tíz évesen kezdett intenzíven rajzolni Kalász Kornélia rajzszakkörében, majd Megyer Márta képzőművészeti szakkörében ismerkedett tovább a képzőművészet alapjaival.  A szakközépiskolai felvételire Kalász Kornélia készítette fel. Eredetileg festő szakra szeretett volna menni, de időközben középiskolai oktatója Szegedi Zsolt megszerettette vele a kerámiát.

Adrienn az ötödévben letette a kerámiatervező technikusi vizsgát.  Ezt követően felvették a Pécsi Tudomány Egyetem Kerámiatervező Szakára.  Az első kötelező nyári gyakorlatát, négy hetet Herenden töltötte, melynek gyümölcsei itt is láthatók. Kecskeméttel nem szakadt meg a kapcsolata, mert az iskolával járnak égetni a Nemzetközi Kerámia Stúdióba.  Pécsen Fusz György, Nagy Márta és Rátonyi Kinga a tanárai.

Adrienn iparművész szeretne lenni, illetve a mester- és a tanári szakot is végezni. Az itt kiállított munkái már iparművészhez méltó alkotások – mondta el megnyitó beszédében Bugyi Andrásné.

Alkotásai már most egyedi stílust rejtenek, különleges formavilága egyszerre szép és meglepő. Vázacsaládjai letisztult formavilágával ragadja meg a tekintetet.  A szépen kidolgozott, letisztult formák hol félporcelánban, hol porcelánban jelennek meg.Tárgyai nem a díszítésekkel hívják fel magukra a figyelmet, hanem a formavilágukkal. Fontos számára, hogy a funkciója mellett önmagában is dísztárgy legyen, amit kiad a kezéből. A rajzolás és a festés megmaradt hobbinak, ám a tervezéshez továbbra is szüksége van a rajztudására, illetve a kerámiafestést is szeretné tovább vinni. Mostanában a nagyobb méretű plasztikák érdeklik – méltatta az alkotó munkáit az igazgatónő.

About Post Author