Műszaki mentések a hétvégén

Az elmúlt 72 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 5 tűzesettel és 11 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Lakásba történő behatoláshoz kérték a bajai hivatásos tűzoltók segítségét Baja, Bara utcában pénteken délelőtt. A tűzoltók a lakásba bejutottak, majd a segítségre szoruló lakót átadták a mentőknek.

Pénteken délután Kecskeméten, a 441-es számú úton egy személygépjármű árokba hajtott,  és a tetejére borult. A balesetben egy ember megsérült. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, a helyszínt a rendőrségnek átadták.

Kiskunhalas külterületén lévő lakóépület udvarán egy sérült ember feküdt, pénteken délután. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók az udvarra bejutottak, majd a segítségre szoruló lakót a mentőknek átadták.

Baja és Vaskút között, az 5506-os úton egy személygépjármű árokba hajtott és felborult, pénteken este. A műszaki mentést végző bajai hivatásos tűzoltók az autót áramtalanították, az útakadályt megszüntették, majd a területet átadták a rendőrségnek. Személyi sérülés nem történt.

Pénteken este egy személyautó letért az úttestről és felborult az 51-es főúton, Baja és Bátmonostor között. A balesetben egy ember megsérült. A bajai hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították.

Szombaton hajnalban Bátyán, a Hunyadi utcában egy megközelítőleg hatvan négyzetméteres parasztház és a hozzá épített melléképület égett. A kalocsai és a kiskőrösi hivatásos tűzoltók három vízsugárral a tüzet eloltották. Személyi sérülés nem történt, azonban a tűz következtében az épület lakhatatlanná vált, a két lakó rokonoknál lett elhelyezve.

Lakásba történő behatoláshoz kérték a kecskeméti hivatásos tűzoltók segítségét Kecskeméten, a Görbe utcában, szombaton hajnalban. A tűzoltók a segítségre szoruló lakót a mentőknek átadták.

Tázláron, a Rákóczi utcában egy megközelítőleg száz négyzetméteres családi ház tetőszerkezete égett, szombaton kora reggel. A soltvadkerti önkormányzati és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók két vízsugárral a tüzet eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Kecskemét-Úrihegyben egy ötven négyzetméteres melléképület pincéjében nagy mennyiségű víz gyűlt össze, amely kazánt és bútorokat veszélyeztetett. A kecskeméti hivatásos tűzoltók vizet búvárszivattyúval eltávolították.

Páhiban, a Széchenyi utcában egy hetven négyzetméteres lakóépület egyik külső fala három négyzetméteren kidőlt, szombaton délután. A kiskőrösi hivatásos tűzoltók az épületet aládúcolták. Személyi sérülés nem történt. A tulajdonos rokonoknál lett elhelyezve.

Vasárnap reggel a mentők lakásba történő behatoláshoz kérték a kecskeméti hivatásos tűzoltók segítségét Kecskeméten, a Stádium utcában. A tűzoltók a lakásba az ablakon keresztül bejutottak, a segítségre szoruló lakót átadták a mentőknek, majd segédkeztek a beteg mentőautóba történő elhelyezésében.

Egy személygépjármű árokba hajtott Városföldnél, az 5-ös számú főúton, vasárnap délután. A balesetben egy ember megsérült. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

A hétvégén három esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és egy esetben kérték a segítségüket veszélyesen megdőlt fa eltávolításához.

bacs.katasztrofavedelem.hu

About Post Author