Nagyot alkotni csak összefogva, közösen lehet

Idén is nagy érdeklődés kísérte a Szabadszállási Petőfi Sándor Általános Iskola Talentum Alapítványának jótékonysági estjét, melyet február 10-én és 11-én tartottak meg a József Attila Közösségi Házban.

A vendégeket Vanyurné Lázár Erzsébet, az intézmény igazgatója köszöntötte. Elmondta, a több mint két évtizede működő alapítvány léte és működése által olyan lehetőségeket tudnak biztosítani tanulóiknak, pedagógusaiknak, amellyel változatosabbá, élményekkel gazdagabbá tehetik az iskolás éveket, emelhetik az oktatás színvonalát. Az alapítvány támogatásával a tanulók százai vehettek részt különböző versenyeken, kirándulásokon, szépíthették, gazdagíthatták intézményünk környezetét, javíthatták az oktató-nevelő munka színvonalát. Olyan hellyé tehették és tehetik iskolájukat, ahová a tanuló és a tanár nap, mint nap szívesen jön. Ahol öröm együtt munkálkodni, leküzdeni a nehézségeket, átélni a siker felemelő érzését.

Hiszem és tudom, hogy értékes közösséget alkotunk, pedagógusok, szülők és diákok. Ebből a közös tudásból, élményből, érzésből áll össze évről-évre iskolánk legfontosabb és legrangosabb eseménye az alapítványi est – tette hozzá az intézmény vezetője.

Faragó Mária, a Talentum Alapítvány kuratóriumának elnöke az elmúlt év eredményeiről számolt be. Elmondta, tavaly több mint 1,5 millió forinttal gyarapodott az alapítvány vagyona. Pályázatok támogatására, az iskolai, iskolán kívüli helyi, területi, megyei és országos tanulmányi, sportversenyek, kulturális, tanulást segítő tevékenységek, kirándulások, színház látogatások, a mindennapos testnevelés kiváltására szolgáló uszodai belépők, lovaglási lehetőségek, eszköz és tárgyi jutalmak beszerzésére, a kiemelten szorgalmas gyermekek kirándulásra 1 358 101 forintot fordítottak. Az alapítvány vagyona jelenleg meghaladja a 4,8 millió forintot.

A közönség a jótékonysági esten több két tucat zenés, prózai, illetve táncos produkciót láthatott az iskola diákjainak és pedagógusainak tolmácsolásában. A két előadásra hatszázan voltak kíváncsiak.

About Post Author