Napelemek kerülnek a városházára és a közösségi házra

napelem

Néhány hónap múlva minimálisra csökken a szabadszállási városháza
és a közösségi ház áramszámlájának összege. Sikeresnek bizonyult ugyanis az önkormányzat „Napelemes rendszer telepítése Szabadszállás településen” című pályázata. A város a beruházásra 26.305.370 forintot nyert a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól.

A nyáron jelent meg a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a „Fotovoltaikus rendszerek kialakítása” című (KEOP-2014-4.10.0/N kódszámú) pályázata, melyen a közép-magyarországi régión a helyi önkormányzatok, helyi önkormányzati költségvetési szervek és a 100%-ban állami, vagy önkormányzati tulajdonban álló nonprofit kft.-k indulhattak.

A kínálkozó lehetőséget kihasználva Szabadszállás önkormányzata pályázott az önerőt nem igénylő, vissza nem térítendő támogatásra. Az elnyert összegből napelemeket vásárolnak.
Az így megtermelt áram megközelítőleg 90-94 százalékban biztosítja a városháza és a közösségi ház villamosenergia ellátását.
A településen ez a harmadik sikeres energiahatékonysági pályázat. Több mint egy éve napelemekkel megtermelt áram csökkenti a tűzoltóság és az általános iskola rezsiköltségeit – mondta el lapunknak Dr. Báldy Zoltán polgármester.

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?