Nem maradnak orvos nélkül a szabadszállási gyermekek

Helyettesítéssel oldják meg júniustól október végéig a gyermekorvosi ellátást Szabadszálláson. A kis betegeket hétfőn, kedden és csütörtökön fogadják a doktornők a helyi orvosi rendelőben.

Dr. Tóth Gyula távozása miatt május elsejétől megszűnt a gyermekorvosi ellátás Szabadszálláson. Mivel a praxisjoggal október végéig a volt doktor rendelkezik, az önkormányzat csak a helyettesítésről gondoskodhat. A város vezetésének első körben azt sikerült elérni, hogy a környező települések gyermekorvosai – Izsákon dr. Szántó Ágnes, Kerekegyházán dr. Gódor Györgyi, Kunszentmiklóson dr. Lebovics Valéria, valamint a kecskeméti megyei kórház házi gyermekorvosi ügyelete – rendelési idejükben, saját rendelőjükben fogadják a szabadszállási gyermekeket.

Időközben az önkormányzatnak sikerült a helyettesítést megoldani. Június elsejétől Dr. Szántó Ágnes hétfőn és csütörtökön 15-18 óra között, míg kedden délelőtt 8-tól 11 óráig Dr. Makkai Noémi látja el a beteg gyermekeket a helyi rendelőben. Péntekenként 13 órától az ügyelet orvosa gondoskodik a kis páciensekről. A bölcsőde orvosi feladatait Dr. Makkai Noémi vállalta magára. A gyermektanácsadást Dr. Szántó Ágnes és Dr. Makkai Noémi kéthetente felváltva tartják, illetve adják be a védőoltásokat a kicsiknek. Az időpontokról a védőnői szolgálat munkatársai adnak felvilágosítást – mondta el érdeklődésünkre Dr. Báldy Zoltán polgármester.

 

 

About Post Author